Under senare tid så har olika sorters temaresor blivit mer och mer populärt. Jag har en väninna som precis har varit på träningsresa på Gran Canaria och under en vecka fick hon ihop 24 pass! Galet imponerande. Ving har ingått samarbete med SATS och erbjuder pass på Sunwing-hotellen, så man behöver inte ens åka på dedikerad träningsresa om man inte vill. Yoga-resor hittar man till halva Värmland om man googlar detta, man undrar nästan om det är möjligt att bo i Värmland för alla retreat-gårdar som måste finnas. I Norge har jag flera vänner som är riktigt golftokiga; varje år är de ett stort gäng som under vinterhalvåret är i Thailand och spelar golf och sommarhalvåret brukar de åka till olika golforter i Europa. Golf är inget för mig men jag har varit med dem och gått någon runda i Fjällbacka. Jag gillar ju att promenera, killarna är trevligt sällskap och man får mycket frisk luft så den lösningen fungerar bra för mig. Prisvärda golfresor hittar man hos SunBirdieom någon nu blir sugen på en runda utomlands. Vem skulle inte behöva lite sol just nu? 

Om man är ute efter mer för gommen är för musklerna finns mat- och vinresor till många länder men framförallt till Frankrike. När jag år 2000 var i Sydafrika så var vi på en rundresa till några vingårdar, men jag var lagom road eftersom jag är mer öl- och drinktypen än vintypen. Men fint var det på alla vingårdarna, så helt bortkastad var inte utflykten.

Inte riktigt en temaresa men en annan sorts semester är kryssning, som Maxime och jag testade i januari. Karibien-kryssningär något som verkligen appellerade till oss och vi som sagt kommer att upprepa. Lite mer åt temaresa-hållet, fast fortfarande på vattnet, är en kryssning på Nilen. Maxime och jag var i Egypten år 2004 och besökte Kairo och Pyramiderna i Gize, men hann tyvärr inte med Konungernas dal och Nilen.


Temaresor känns som en bra grej; man kan kombinera semester med sina intressen och vet att de andra med på samma resa har samma intressen.

Bara för att Maxime var så himla söt tolvåring i Egypten så slänger vi med några bilder därifrån.

Föregående artikelCentral Parks norra delar
Nästa artikelIndier

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here