Under maj så åker jag till New York igen för att hälsa på Maxime. Som jag har skrivit tidigare så är det faktiskt första gång jag kommer att vara i New York under sommaren. Maxime har självklart föreläsningar och min plan är då att antingen sola på takterrassen på hennes byggnad eller shoppa, självklart. Utöver detta är planerar att uppleva Central Park med grönt gräs man får beträda (gräsmattorna är alltid avstängda vintertid) och möjligtvis en utflykt till Coney Island.

Coney Island

Vi funderar också på att hyra en bil och åka till Nigara-fallen som ligger på gränsen mellan staten New York (staten New York är enorm) och Canada. Jag köpte en bok på bokrean med världens 100 underverk listade och fastnade då bland annat för Niagara-fallen. Det tar ca sju timmar att köra från Manhattan till Niagara-fallen och från vad jag har läst mig fram till på mitt favvo-reseforum så är det mycket vackert landskap att köra genom också. Eftersom jag kommer stanna i New York ganska länge vid detta tillfälle så blir det nog hyrbil i New Yorkför att se så mycket som möjligt när vi först ska göra en bilutflykt. Sen är tydligen fallen finast från den kanadensiska sidan, så då får vi ju ett till land på listan över länder vi har besökt. Tydligen är det enkelt att bara gå över en bro vid gränsen och som svenska repektive norska behöver ingen av oss visum till Kanada.
Niagara-fallen
Bild lånad från sv.wikipedia.org
Behåller vi hyrbilen tillräckligt länge så kanske vi kan hinna med en sväng till Hamptons också. Det är också ett ställe jag skulle vilja uppleva. Maxime har varit dör några gångar tidigare och tycker det är fantastiskt där, men där behöver man verkligen en bil för att ta sig runt på Hamptons också eftersom det är ”landet” och avstånd mellan sjö och stad. När man först är där så vill man se så mycket som möjligt.  

Eller Atlantic City, som ifs ligger i grannstaten New Jersey. Inte lika lockande som de två övriga ställen; jag uppfattar Atlantic City som mer tacky, men roligt, medan Niagara-fallen och Hamptons är mer fina ställen med riktiga upplevelser. Men det skulle vara roligt; jag älskade ju Las Vegas.
Atlantic City
Bild lånad från en.wikipedia.org
Med New York tänker de flesta bara på Manhattan, samt kanske ett lite besök till Williamsburg, men det finns ställen att uppleva utanför Manhattan också. Och om allt går som Maxime och jag planerar så blir detta tillfället när jag ska förflytta mig utanför Manhattan.
Föregående artikel#tbt – Jordanien och Israel 2012
Nästa artikelKyrkogården i Acquavena

5 KOMMENTARER

  1. Tack så mycket. Denna resa blir det nog antingen upstate eller söderut, vi får se vad vi väljer. Och tack för hjälpen, vi önskar självklart få med så mycket som möjligt nät vi först hyr bil.

  2. Upstate New York är vackert, som t.ex. the Fingerlakes området. Om ni hyr bil, bör ni köra söderut till Delaware (New Sweden – "The First State") och vidare till Washington, DC. Och glöm inte Philadelphia, viktig i USAs historia. Maj är en utmärkt tid att besöka Washington; har inte blivit alltför varmt och fuktigt än. Jag bor i Herndon, Virginia, en förort till Washington.

    Ruth i Virginia

  3. Tack för ditt svar!
    Har varit på jakt efter ett bra och informativt reseforum. Hittade ett väldigt bra när jag skulle till Japan förra året, men som sagt, det var enbart inriktat på just Japan.

    //Johan

  4. Favvoreseforumet för resemål utanför Sverige är Virtual Tourist, det har fungerat för alla länder och världsdelar vi har testat. Vi brukar snabbt få svar och svaren brukar vara bra. Om det är frågor kring Sverige brukar vi använda Reseforum.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here