Efter en mycket lång och händelserik dag så kom min mamma och jag till Bergen i dag kl 18:30. Då hade vi tillsammans med Christiane och Maxime lämnat Oslo kl 07:43 och åkt tåg, ett till tåg, fjordbåt, buss, och tåg igen! Christiane och Maxime är på väg tillbaka till Oslo igen, också med tåg, och skulle enligt planerna vara framme i Oslo 22:45 men är försenade och kommer vara där först klockan två i natt.

Min mamma och jag är nu precis tillbaka efter middagen och jag bjuder på lite bilder från Bergen nu i kväll, där det självklart regnar. För den som inte vet det så är det ett metrologiskt fenomen att det regnar mycket i Bergen; lågtrycken som kommer in från Storbritannien kan inte passera högfjället på väg österut, så regnet ramlar ner i Bergen. Mao en fördel för båda Oslo och Stockholm.

Bergen är en gammal hansastad, precis som bland annat Visby och Tallinn. Bryggen i Bergen är sen några är listad på UNESCO:s världsarvslista, och staden i övrigt präglas till stora delar av småskalig trähusbebyggelse.

Bryggen i Bergen

Jag höll kameran rakt (har vattenpass), det är byggnaderna som är ganska så vinda

Stenhusdelen av Bryggen

Staden med berget Flöien i bakbrunden

Dimma och blommor!
Föregående artikelPalácio Nacional de Sintra
Nästa artikelFlöyen i Bergen

8 KOMMENTARER

 1. Om ni skulle få för er att någon gång åka till Norge så är det Bergen med någon närliggande fjord som gäller. Det absolut vackrare Norge har att erbjuda

 2. Bergen är så mysigt och härlig utsikt om man tar bergbanan upp till….(minns inte vad det heter)
  Stämmer som du säger. Ofta på norsk väderlekstjänst säger man ju "skiftende skydekke ocer Bergen".
  Men ett Bergen i sol är härligt.
  Fina bilder som lockar till ett nytt besök för min del.
  Ha det fortsatt bra!

 3. Jag säger bara; åk dit. Det är mycket finare än vad jag mindes, men det är också 35 år sen jag var där senast. Och som 7-åring ser man kanske inte alltid en stad så tydligt

 4. Vad fint det ser ut! Jag har varit där en gång, när vi kom med bil och tog färjan (Smyril Line) till Island. Men jag minns nästan ingenting av Bergen, gissar att vi var sena… Minns i alla fall att vägen dit var vacker! (Och att vi av misstag fick in en arg getabock i bilen ;))

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here