Bergen är staden som ligger mellan De sju fjell och en av dessa fjell/berg är Flöyfjellet. Själva berget är 399 meter på det högsta och för att ta sig upp till plattan 320 meter över havet så åker man Flöibanan. Resan tar ca tre minuter och kostar 85 kr t&r. Det finns en blå vagn vid namnet Blåmann (efter den norska barnsagan) och en röd vagn vid namn Rödhette (Rödluvan).

Väl där uppe får man en svårslagen vy över Bergen och om man vill kan man också äta på Flöien Folkerestaurant eller promenera omkring på berget. Båda alternativen är mycket populära.

Att åka med Flöibanan är roligt eftersom den är ganska brant och gå genom bostadsområden och tunnlar och väl där uppe är utsikten fantastisk. Jag blev så tagen att jag var tvungen att åka upp en andra gång årecis innan vi skulle ta oss till stationen för att åka tåget till Oslo. Min mamma bara skrattade och sa att jag betedde mig precis på samma sätt när jag var sju år och åkte Flöibanan. (Jag har en video från resan ner, men jag får inte laddat upp den nu. Mitt eget wifi har brutit ihop och jag sitter och tjuvar hos Burger King som ligger närmast kolonistugan. Tyvärr är inte deras wifi gjort för att ladda upp filmer.)

Föregående artikelBergen
Nästa artikelVideo från Flöibanan

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here