Efter att mamma/mormor Brit, syster/moster Christiane, Maxime och jag klev av Flåmsbanan på vår privata Norge i ett nötskal-tur så var det direkt ombord på fartyget som skulle ta oss ut på Näröyfjorden som gällde. Båtresan görs med bolaget Fjord1 och tar ganska exakt två timmar.

Näröyfjorden är listad på UNESCO:s världsarvslista och det är så vackert där att det inte går att beskriva med ord. Tur det finns bilder! Vattnet är klarblått och bergen, som på ställen skjuter rakt upp från vattnet, är på det högsta 1800 meter och de kommer med och utan vattenfall. Intrycket är dramatiskt och spektakulärt. Utöver den storslagna naturen så kan man addera pittoreska små samhällen och fiskebyar med kyrkor, timrade hus och rödmålade stugor.

Näröyfjorden var hödpunkten på en resa som också i övrigt visar upp något av det bästa Norge har att erbjuda.

NäröyfjordenNäröyfjordenNäröyfjordenNäröyfjordenNäröyfjordenNäröyfjordenNäröyfjordenNäröyfjorden

Resan genomfördes i samarbete med Visit Norway och Fjord1
Föregående artikelFlåmsbanan – Tåget ner mot norska fjorden
Nästa artikelPark Güell 2014

3 KOMMENTARER

  1. Absolutt!!!!!. Och det är faktiskt både positivt og negativt. Positivt for at det er så mye fint å se näre og lettillgjengelig, men negativt for at det skal ganske mye til for å imponere oss når man allerede har sett så mye vakkert. Jeg har flere ganger värt steder og sett fosser m.m. som alle andra blir helt i hundre over, og som jeg bare synes er noe lite og hverdagslig

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here