De två sista dagarna i Barcelona försvann solen. Inte bra alls eftersom planen med att vara i Barcelona hela tio dagar var att också ha tid med att sola och bada. De flesta dagar gick vi upp tidigt på morgonen (på plats när de öppnade kl 09!) och såg någon sevärdhet för att sen ta oss till stranden.

Näst sista dagen hade vi planerat Park Güell på morgonen. Inte nog med att det var molnig och bilderna blev tråkigare, men sen senast vi var i Barcelona (och sen vår guidebok trycktes) så har de mest intressante delarna av parken spärrats av och man behöver biljett för att ta sig in! Attans! Hade det bara varit kostnaden för att köpa biljett så hade det varit enkelt, men när vi kom till parken så var första biljett vi kunde köpa till fyra timmar senare. Irriterande nog har vi varit så noggranna med att förhandsköpa biljetter online till alla andra attraktioner för att undvika just långa biljettköer och att få biljetter till långt senare på dagen än när man köper dem.

Eftersom vi tidigare hade varit inne så valde bort att vänta fyra timmar och höll oss utanför avspärrningarna. Men i inlägget från vårt förra besök kan ni båda läsa historien om parken och bland annat se bilder på den kända mosaik-ödlan.

Park Güell

Park Güell

Park Güell
Park Güell

Park Güell

Maxime Löfblad i Park Güell

Park Güell

Park Güell

Park Güell
Tyvärr är ödlan så låg att man inte ser den på håll, men det sitter en liten kille på den till vänster för cirkeln
Föregående artikelNäröyfjorden – En tvättäkta norsk fjord
Nästa artikelLa Barceloneta

4 KOMMENTARER

  1. Men vad säger ni? Har de börjat spärra av? Det minns jag inte, vilken bra info stt få eftersom vi ska dit med jobbet senare i höst! Njut av sista dagarna trots moln 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here