La Barceloneta är namnet både på en stadsdel vid hamnen i Barcelona och på stranden som ligger i stadsdelen. Stranden är indelad i fem-sex stränder avgränsade av ett flertal pirar och vi läste att stränderna närmast stan är de mest besökta och om man vill ha det lugnare så tar man sig ner till den längst söder.

Vi valde att lägga oss ungefär på mittenstranden eftersom det, vad vi kunde se, inte fanns lika många restauranger etc. som tillhörde stränderna länger ner. Men många personer är det verkligen på Barceloneta, så det är ingen lugn paradisstrand. Men direkt lugnt och gott om plats är det inte heller på charterstränderna på Kanariholmen, så jag fattar inte helt vad de som klagar på Barceloneta jämför med. För en orörd paradisstrand i Indonesien borde det knappast vara….

Innan vi reste så var det många som varnade oss mot Barceloneta, både vänner/bekanta/kollegor och på nätet. Vi fick också intryck av att både stränderna och vattnet var skräpiga, men detta stämde inte alls. Varken vattnet eller sanden fanns det något att utsätta på. Det fanns en ganska livlig strandpromenad med palmer och restauranger och i bakgrunden några högre byggnader och hotell. Inte alls olikt Miami Beach, faktiskt.

Det enda negativa vi har att säga om Barceloneta är att det är fruktansvärt mycket kriminalitet på stranden, så att bada tillsammans eller inte ligga och ha stankoll på väskan hela tiden är inget man gör. Det finns skyltar som säger ungefär Regardless how sleepy you are, do NOT fall asleep on this beach på stranden och vi hörde flera gångar någon som skrek My bag has been stolen och flög upp och rusade omkring. Ett trick är att använda väskan som kudde och ligga på den hela tiden.

Vi testade också en dag i Sitges; Maxime hade hört att det skulle vara riktig paradisstrand där, men stranden var inte alls olik Barceloneta så det blev med den ena resan.

Kombinationen av storstad och strand var helt perfekt både för mig själv och resefölje I Viveca och resefölje II Maxime.

La Barceloneta

La Barceloneta

La Barceloneta

La Barceloneta
På bilderna ser det ut att man måste ligga på sanden, men det fanns solsängar att hyra för €6 per dag

La Barceloneta
La Barceloneta

Föregående artikelPark Güell 2014
Nästa artikelCasa Batlló 2014

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here