Då har Maxime anlänt till Barcelona och Viveca har åkt hem. Med Maxime så kom också hennes Mac, jag hade med min jobbdator (aldrig helt ledig från jobbet eftersom jag ofta åker bort när andra jobbar…) tillsammans med laddaren som jag använder varje dag hemma. På något konstigt sätt så har laddaren gått sönder under resan och vägrar ladda datorn, detta till trotts för att den fungerade hemma samma dag som jag åkte. Men nu har jag en dator igen och kan tanka över bilderna från kameran. Som tur var så hann jag få upp ett inlägg tidigare innan batteriet tog slut. Och hur går det för jobbandet utan dator? Jag får använda telefonen för mail och resterande får vänta.

Tapas är en del av den spanska matkulturen som de allra flesta känner till och har testat, det som är lite mer okänt i Sverige är pinxos. Pinvos är en oftast en röra, paté, fisk eller kött på en brödbit, oftast baguette, men det finns också varma croisetter eller andra brödsorter. Pinxos brukar serveras i barer och det är självservering från bufféer. Varje pinxos har en tandpetare i sig och när man ska betala så räknas tandpetarna. Vi brukar behöva fem-sex stycken för att bli mätta och de brukar kosta €2 per styck.

Pinxos finns på många ställen i Barcelona. Viveca, Maxime och jag har testat några stycken och vi är alla tre överens om att Euskal Etxea i Born är favoriten. 

Vivecas tallrik

Tonfiskröra i minicroissant

Paté med marmelad

Vegetarisk i mazarinskal

Korv

Marmelad och färskost

Omelette

Ett annan pinxosställe som jag inte kommer ihåg vad heter.
Längst upp pytte små stekta egg, gulan var ca två cm och hela ägget fyra cm

Föregående artikelLa Sagrada Familia 2014
Nästa artikelLa Pedrera / Casa Mila 2014

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here