Viveca och jag landade i Barcelona sent i tisdags och det första vi gjorde i går var att ta oss till La Sagrada Familia. Vi hade förhandköpt biljetter till när kyrkan öppnade kl 9 på morgonen och tur var det för när vi kom dit strax innan kl 9 så var kön för att köpa biljetter redan flera hundra meter lång. Vi gick bara till andra sidan kyrkan, där ingången är, och gled rakt in utan kö. Jag gissar att om man har otur så får man köa både föra att köpa biljett och sen för att ta sig in.

Vi hade också köpt biljetter till tornet på Passion-fasaden eftersom det är det högsta tornet och det med mest kö enligt Google (= mest populära, tänkte vi), men vi såg från marken sen att om man väljer Nativity-fasadens torn i stället så för man gå på en bro mellan två torn och kommer mycket närmare alla spiror. Attans, det får bli den fasaden nästa gång.

Kyrkan påbörjades 1882 och planeras färdig 2016-28, och är arkitekten Gaudis mest kända verk. Sen Maxime och jag var där för tio år sen så har interiören färdigställts.

En av spirorna från längst upp i Passion-tornet

Taket inne i kyrkan

Utsikt från en av gluggarna i spiraltrappan på väg ner  från tornet

Sista bit av spiraltrappan ner från tormet

Detalj på en av portarna in i kyrkan

Från en annan glugg i spiraltrappan på väg ner
Föregående artikelNordnes trähusbebyggelse i Bergen
Nästa artikelPinxos!

4 KOMMENTARER

  1. Kyrkan är fin både interiört och exteriört, fast på två olika sätt. Jag läste online att många blir besvikna över interiören, men vi tyckte den var väldigt smakfull. Dock inte lika mycket som utsidan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here