Östermalms saluhall är ett av mina favoritställen i Stockholm, där den ligger på hörnet vid Östermalmstorg. Jag går oftast in bara för att kolla på all mat och supa in atmosfären när jag har vägarna förbi, detta har jag gjort under många, många år. I bland får något följa med mig hem också men oftast går jag bara in för att kika eller ta ett glas på några av serveringarna.

Östermalms saluhall i alla ära, men tyvärr har lite av tjusningen med mina besök försvunnit efter att jag besökte La Boqueria i Barcelona. Jag kan inte låta bli att jämföra de två saluhallarna och tyvärr är det den längst bort som vinner på alla områden med undantag av tillgänglighet. 
La Bouqueria i Barcelona
Ojojoj, jag såg på riktigt inte fotoförbudet innan jag kom hem och såg bilderna

La Bouqueria i Barcelona
Pilgrimsmusslor, bröd med bacalao och tonfisk i bakgrunden

La Bouqueria i Barcelona
€1 för en hel bägare färsk frukt. Vi åt minst varsin varje dag

La Bouqueria i Barcelona

La Bouqueria i Barcelona

La Bouqueria i Barcelona
Vi gillar idén med att kunna köpa en strut skinka. Perfekt att äta om man är småhungrig
La Bouqueria i Barcelona
Jordgubbarna med choklad blev en riktig favorit

La Bouqueria i Barcelona
Ett av tapasställen vi testade inne på Bouquerian

La Bouqueria i Barcelona
Sydamerikanska hörnan; empanadas på alla tänkbara sätt och färger
Föregående artikelRestaurang Maffei´s i Taormina på Sicilien
Nästa artikel#tbt – Warszawa 2003

4 KOMMENTARER

  1. Det är faktiskt lite trist att finaste, och billigaste, saluhallen inte är där man bor. Men, då blir det ännu trevligare att komma till Barcelona och andra ställen med bra saluhaller

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here