Just nu sitter jag på flygbussen till Skavsta, på väg till Gdansk! Jag har inte tidigare varit Gdansk och fick ett ryck för ett tag sen. Flygbiljetten kostade ynka för 241 kr tur och retur och jag testar både lågprisbolaget Wizzair och Skavsta för första gången. Jag har en gång tidigare, för tio år sen, åkt med Ryanair från Oslo (att kalla det Oslo är kanske att ta i eftersom man också där för åka till miniflygplats ute på vischan) men tyckte det var helt ok leverans för vad man betalade. Jag landar redan kl 09 och åker hem sent i morgon.

Fortfarande inom landet Polen, men fokus flyttas från från Gdansk till Warszawa. Jag var där våren 2003 på en jobbresa och om jag inte missminner mig så var detta min första resa till Öst-Europa. Dock fick jag riktig blodad tand efter denna resa ock avvecklade samma år både Tallinn och Prag för första gång. Warszawa har en vacker gammal stadskärna, det som skiljer den från de flesta liknande städer är att staden totalbombades under andra världskriget och alla byggnader man ser är rekonstruerade kopior. Dock mycket imponerade utfört, för lekmannaögon är det omöjligt att se att byggnaderna inte är 500 år gamla.

Stadskärnan i Gdansk ska också vara mycket vacker, så nu vill jag bara få den solen som yr.no lovar levererat så att jag får fina bilder!

Warszawa

Warszawa

Warszawa

Warszawa

Warszawa
Föregående artikelLa Bouqueria i Barcelona II
Nästa artikelGdansk i Polen

4 KOMMENTARER

  1. Solen var framme då och då och när den var framme så sprang jag omkring som en dåre och fotade de motiv jag hade sett ut innan. Det regnade inte i alla fall. Och ja, jag gillade också Gdansk mycket

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here