Café Retro på gatan Piwna 5/6 toppar listan över TripAdvisors rekommenderade fik i Gdansk och självklart var jag tvungen att testa stället. 

Café Retro har över 30 sorters te, alla tydligt märka efter tesort, om de är ekologiska och med olika sorters socker. Eller med alkohol om så önskas….. Kaffeutbudet är inte heller dåligt, också det i alla varianter och tydligt märkt efter innehåll. Utöver detta serveras hembakade tårtor samt fem-sex sorters frukost. Alltså inget annan än frukost i matväg.

Jag var förbi på kvällen för en tårtbit som fick betyget väl godkänt. Eftersom jag inte är någon fan av varm dricka så hoppade jag både kaffet och teet. Dock såg jag vad som tycktes vara en fantastisk yoghurt med granola och frukt på menyn och min besvikelse var stor när jag kom dit morgonen efter och de öppnade först kl 10.

Tårtbit med choklad, kola och jordnötter. Plus för fräsch servering av vattnet samt läsk på glasflaska

För variationens skuld så följer här några övriga bilder från Gdansk också, jag kände att bilderna ovan var fina men lite entoniga.

Visst är det svårt att fatta att denna porten är återuppbyggd under 1950-talet?

På en gata hittade jag ett gäng gummor som sålde vad som förekom vara skörden från deras egna trädgårdar

En byggnad under renovering mitt emot mitt hotell
Föregående artikel#tbt – Pamukkale i Turkiet
Nästa artikelVallée del Mai nationalpark på Seychellerna

2 KOMMENTARER

  1. Jag tyckte också att det var konstigt, sen kom jag på att det kanske inte annorlunda än alkohol i kaffet. Men vet inte eftersom jag inte testade

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here