Under min tvådagarsvistelse i Gdansk så lyckades jag inte bestämma mig för vad jag tyckte om promenaden längs floden Motlawa. Stadens mest kända sevärdhet, kranen Krantor, ligger längs älven och det finns också ett brett utbud av restauranger och caféer.

Vissa delar av restaurangerna och caféerna är trevliga och mysiga medan andra lyser turistfälla. Jag testade ett ställe för lunch en av dagarna, Goldwasser, och stället var riktigt mysigt både inomhus och på uteserveringen. Jag åt en av frukostera, som som fortfarande serverades vid lunch, och den var helt ok. Goldwasser var ett trevligt ställe som jag skulle besöka igen vid nytt besök i Gdansk, och när jag åt så hörde jag några andra gäster som önskade boka bord för middag samma kväll och då var det redan fullbokat. Tyvärr såg flera av de andra ställen vid älven, som sagt, riktigt-riktigt tråkiga ut.


Goldwasser


Promenaden Motlawa med den gamla kranen Krantor


Delar av min lunch på Goldwasser, som egentligen var en frukost som serverades till lunchtid


Goldwasser


Min alldeles egna sittgrupp med väskan och frukosten


Alla gatorna ner till Motlowa avslutas i portaler

Föregående artikelTempel i den forna staden Angkor i Kambodja
Nästa artikelLenas sex favoritsevärdheter i Europa+

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here