Under min en-natts vistelse i Gdansk så föll hotellvalet på Neptun mitt i den gamla stadsdelen. Neptun marknadsförs som Apartmenthotel Neptun men det är svårt att veta vari lägenhetsdelen finns. Kanske de större familjerummen har kök? I mitt dubbelrum fanns ett tomt kylskåp och en vattenkokare men det var också allt. Neptun är ganska nyöppnat och allt känns riktigt fräscht. WIFI i alla rum som fungerade klanderfritt. Om man ska klaga på något så var det att det inte fanns någon lobby att hänga i (men vad ska man med det när en vacker stad finns utanför dörren och WIFI finns på rummet?) eller frukostmatsal. Och kostnaden för det hela? Skapliga 379 kronor natten. 

Som sagt; ingen frukost serverades på Neptun. Hotellet tipsade mig om två frukostställen på samma gata men båda var helt tomma strax innan kl 09 på morgonen. Och helt själv på restaurang är ju aldrig roligt. Så jag gick till Tekstylia där jag faktiskt hade ätit frukost också dagen innan (planet landade kl 09 och redan innan kl 10 var jag i centrala Gdansk. Tekstylia gick jag förbi av en tillfällighet precis efter att jag hade stigit av bussen). Tekstylia har öppet kl 09 till 24 alla dagar och här serveras frukost, sallader, pasta, kött och fisk samt tårtor som såg smarriga ut. 

Lokalen är trevlig och det andra gäster där båda dagarna. Maten var också helt ok; första dagen åt jag laxmacka och andra dagen kycklingmacka. Godare frukost finns nog men vem vill sitta helt själv på ett ställe och äta världens godaste frukost? För mig blir det för trist; då blir det heller lite sämre mat men ett trevligt ställe.

Och till slut några stämningshöjande gatumiljö-bilder från Gdansk
Föregående artikel#tbt – Legoland och Travemünde 1976
Nästa artikelTibidabo i Barcelona

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here