Här på Ladies Abroad har vi en särskild kärlek; nämligen kombinationen av stad och strand. Stadens puls och möjligheter möter det behagliga slappandet i solen. Tidigare har vi varit i Barcelona och Nice och med detta slår vi ett slag också för Palma de Mallorca.

På Mallorca känns det som att det finns stränder över hela ön. Inför långhelgen till Palma i våras så gjorde jag lite undersökningar för att hitta bästa stranden nära staden, men överallt jag läste så var synpunkterna olika. Innan jag åkte gjorde det mig lite stressad att inte veta vilken strand vi skulle ta oss till eftersom vi trodde vi bara skulle hinna med en dag på stranden. När vi var på plats i Palma så förstod vi att favoritstrand varierar och beror på att de flesta är ganska små och den ena är lika den andra samt att det finns så många av dem.

Vad som vi trodde skulle bli bara en dag på stranden blev till en heldag på Puro Beach och en heldag på Illetas Beach samt två halva dagar på stranden som kallas Palma City Beach, men som egentligen heter Can Pere Antoni.

One of our vacation favorites are destinations which combines the city and the beach. Palma, the largest city on the island Mallorca, is one of the places that gives you both! In fact you will find beaches all over Mallorca, many of them just a short ride from Palma, but within a walking distance from the city you will find what is common known as Palma City Beach.
Vi hade blivit tipsade om att gå längst bort i fall vi skulle ta oss till citystranden men det första man dyker på när man kommer från Palma är Amina Beach Club och vi fastnade där. Båda dagarna…
 
Amina erbjuder tio-tolv solsängar som kan hyras för den mindre summan €25 per dag. Då ingår en drink, vatten och en fruktsallad. Det finns också både en uteservering och en inomhus restaurang som prismässigt var långt trevligare än solsängarna; typ €12 för en sallad.
 
When you arrive at Palma City Beach the first thing you notice is Amina Beach Club, offering a restaurant and ten or twelve sunbeds. Since there were four of us and four free sunbeds, we placed ourselves there. The sea is fully swimmable; my friends tried it, but I did not since I only swim when I am about to melt and that was not the case in May. We also had a delicious lunch at the restaurant.
Det går att bada från citystanden och det var många som gjorde det när vi var där. Att jag inte badade berodde enbart på att jag inte badar om det inte är så att jag håller på att förgå av svett. Och det gjorde jag inte i maj.
 
Det fanns solsängar att hyra också på stranden men dessa kollade vi inte upp. Längst bort på andra sidan stranden ligger restaurangen Nassau Beach som hyr ut solsängar för €20 för två sängar.
Föregående artikelMonterosso – Cinque Terres plattaste by
Nästa artikel10 foton från Edinburgh!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here