Vi lämnar restaurangen där vi har ätit middag och blir stående utanför. Den massiva dörren till grannlokalen öppnas och stängs oavbrutet; gäster går in och gäster ut. Adebo står det, men vad betyder det?

Mina tre väninnor och jag blir självklart nyfikna och bestämmer oss för att också öppna dörren och kika in. Vad kan detta vara för ställe?

Vad är detta? En kyrka? Et hotell?

När vi kommer innanför dörren så slås jag omedelbart av en sakral stämning och Ann-Christin viskar ”är det en kyrka?”. Sen inser vi alla fyra samtidigt att Abaco är långt ifrån en kyrka, utan det är en cocktailbar av den maximalistiska sorten. Överallt finns statyer, fontäner, fågelburar, krukor blommor och frukt. Överallt-överallt-överallt. Rakt fram för dörren finns en maffig och bred trappa med röd matta som  leder upp till övervåningen och vi börjar med att ta oss uppför den. Detta måste utforskas!

Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca

Abaco – En coctailbar utöver det vanliga

På övervåningen möts vi av dekorerade väggar och barocka guldmöbler. Vi fortsätter till nästa rum som är helrött med målade tavlor på väggarna och släktskapet med de kungliga slotten är tydlig. Sen kommer vi in i köket med sitt blåvita kakel samt blankputsade kopparkittlar som måste vara värda en halv förmögenhet. Från köket finns det också flera franska balkonger där man kan skåda ner på Bar Abacos innergård.

Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca

Fyra daiquiris och en spetsduk, tack

Vi går ner igen och efter att ha gått en sväng ut på innergården och beundrat fågelburarna så beslutar vi oss för att ta en cocktail inomhus. Vi leds till ett bord med virkad duk och stearinljus i glasflaska av en kypare i vit skjorta och guldfärgad gördel. Mitt emot oss står en kvinnostaty med böjt huvud och krukor med citroner i mängder.

Läs mer: Ytterligare artiklar om Palma och dagsutflykt till Soller

Efter ett tag kommer våra strawberry daiquiris. Är det de godaste vi har druckit? Om vi ska vara ärliga; nej. Är cocktailen överprisade? Ja. Gör miljön och atmosfären att du i alla fall borde beställa en drink? Utan tvekan!

Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca Bar Abaco i Palma de Mallorca

Det första man möts av när man kommer in i lokalen är en skylt som säger att det är fotoförbud där inne. Jag hade redan smyg-fotat på övervåningen men frågade snällt vår kypare om jag fick ta en bild på honom när han kom med drinkarna. Svaret jag fick var att fotoförbudet bara gällde icke-betalande gäster, så min cocktail gav mig också möjligheten att fota det levande fruktfatet som Bar Abaco är!

Föregående artikelNacpan Beach – På ön Palawan
Nästa artikelLadies Abroad med i Rapport!

4 KOMMENTARER

    • Ett riktigt fascinerande ställe, och jag kommer nog att gå förbi nästa gång jag ska till Palma också. Fast mest för ställets skuld.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here