Då jag var på Jamaica under förra veckan så läste jag ett fantastiskt reportage hos resebloggen 4000 mil med titeln Resor vi har varit avundsjuka på under 2017.

Jag är inte en bättre människa än att jag både en och tjugo gångar har känt samma när jag under året har lästa andras resebloggar eller kollat Instagramflöden.

Läs mer hos 4000 mil: Resor vi varit avundsjuka på under 2017

sverige-skane-osterlen-glimminghus
Från min egen underbara Österlensemester under 2017

Jag visste självklart vilka resor jag har läst om under året och som jag har suktat extra efter. Resetokig som jag är så är det så att jag ofta låter mig inspireras av andra. Men några reportage hos andra får mig att regelrätt dregla. Och snabbt uppdatera min bucket list.

Där och då, på stranden i Negril, började jag i mobilen spalta ner vilka bloggar och destinationer det rörde sig om. Konstigt nog så blev inte listan så lång som jag trodde den skulle bli, men jag ser det som ett bra tecken att jag kan tygla min avundsjuka. Något.

Johnnybajdzjan – Lahore i Pakistan

Johnny var första gången i Pakistan under 2016 och redan då rann snålvattnet till hos mig. Han tyckte tydligen om landet, för redan i höstas reste han tillbaka igen. Jag vill också åka till Lahore och göra allt Johnny har gjort. Fast magsjukan kan jag skippa.

Läs mer hos Johnnybajdzjan: Eid milad un nabi

Foto: Johnny Friskilä

Glimt av verden – Öknen i Oman

Norska Marianne besöker alla resmål jag önskar besöka. Under 2017 var hon i Oman, som redan står högt på min lista. Allt hon gjorde såg fantastiskt ut, men öknen såg fantastigast ut av det mest fantastiska.

Läs mer hos Glimt av verden: Ørkeneventyr i Oman

Foto: Marianne – Glimt av verden

4000 mil – Meteora i Grekland

Självklart har bloggen som inspirerade till denna artikel också besökt ett av mina fantasiresmål. Det rör sig om Meteora, beläget ungefär mitt i fastlandsgrekland, och som består av flera tempel belägna uppe på branta sandstensklippor. Jag vill-vill-vill.

Läs mer hos 400 mil: Meteora – En av de där platserna på det här jordklotet som vi har längtat så länge till

Foto: Gunilla Yourstone

Maria’s Adventure – Caye Caulker i Belize

Centralamerika är ett område som verkligen har börjat locka. Mycket beroende på att flera resebloggare jag förljer har varit där under se senare åren. En av dessa är Maria Meland som har spenderat flera månader i regionen. Både Nicaragua, Panama, Guatemala och Costa Rica lockar, men just paradisön Caye Caulker i Belize gjorde mig extra sugen. Alltså; vilken dröm.

Läs mer hos Maria’s Adventure: The paradise island Caye Caulker on a budget

Foto: Maria Meland

Resfredag – Madagaskar

Sist, men absolut inte minst; Madagaskar och Annika på bloggen Resfredag. När min  syster Christiane och jag träffades i höstas för att boka resa för februari i år så var vi innan överens om destinationen Buenos Aires. Men bara dagen innan kommer Madagaskar till mig som en blixt, från ingenstans. När vi träffas så är jag så lyrisk kring allt djurliv på Madagaskar att Christiane låter sig övertala att byta destination. Vi hittar bra biljetter och ska precis till att trycka Köp när vi ser att det är regntid på Madagaskar i februari. Besvikelsen är total, men inte större än att vi i stället faktiskt bokar Buenos Aires någon dag senare. Men nästa år; då ska Christiane och jag till Madagaskar. Så är det bara.

Läs mer hos Resfredag: Madagaskar – Min resa dag för dag

Foto: Annika Myhre

Så farligt lång blev väl inte listan? Visst har jag blivit en modest och behärskad person?

Föregående artikelAloe verafabrik och fjärilsfarm på Aruba
Nästa artikelEn dagsutflykt från Minsk till Mir och Nesvizh

11 KOMMENTARER

 1. Tusen takk for omtalen! Så gøy å se at du synes ørkenen ser mest fantastisk ut – det var en av mine absolutte favorittopplevelser i landet. Vil virkelig anbefale Oman som feriedestinasjon 🙂 Madagaskar også, forresten, dit reiser jeg mer enn gjerne tilbake for å utforske mer av landet.

  • Oman er jeg som besatt av å kunne reise til under hösten i år, klarer nesten ikke å tenke på annat. Burde kanskje fokusere på Buenos Aires og Uruguay, dit jeg drar på onsdag…

 2. Så många inspirerande platser! Meteora upptäckte jag nyligen via en vän som tipsade, verkar ju helt MAGISKT. Måste genast läsa 4000 mils inlägg. Ni har ju inte heller direkt legat på latsidan, många resor jag också är avundsjuk på där 🙂

 3. Mange spennende steder, så absolutt! Jeg kan absolutt anbefale både Meteora i Hellas, og Caye Caulker i Belize (samt hele Mellom-Amerika. Har blant annet skrevet innlegg om Granada i Nicaragua i dag).

  For min egen del frister Madagaskar veldig, men jeg er glad for at jeg får et gjensyn med Afrika snart selv (dog på fastlandet og litt lenger sør). Ellers er også Pakistan et av landene på listen min, men da står områdene i nord på ønskelisten. Hunzadalen altså, det stedet virker som en drøm. Kanskje senere i 2018?

  Regner med dere blir å få nok et strålende reiseår nå i 2018!

  • Jeg har jo värt sen med å oppdage Söramerika, var ju i Colombia i fjor og skal til Argentina i år, men nå har jeg fått opp öynene for mellomamerika også. Vil også gjerne besöke alle syv på samme gang. Skal med en gang lese om Granada.

   Og gjeldende Pakistan så må jeg også sjekke Hunzadalen nå når du skriver om området. Jeg pleier jo å like alle stedene du liker….

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here