Nu är inte Ladies Abroad direkt känd för att vara en blogg som publicerad artikel efter artikel om olika charterresor. Det överlåter vi till andra, själv brukar vi förespråka reguljärflyg och separat boende.

Men då jag låg på stranden på Jamaica en mulen dag så började jag leka med frågan Om jag får en pistol mot huvudet och måste åka på charterresa i juli; var ska jag åka? Senare modererade jag den otrevliga tanken till den trevligare Om jag får möjligen att välja en charterresa till Medelhavet i juli; var ska jag åka?

Läs mer: Negril och Seven Mile Beach på Jamaica

Charmiga små och familjära hotell

Jag började googla lite. Både TUI, Ving och Apollo har olika kategorier för sina hotell. De som marknadsförs som barnvänliga utgick genast och på en gång. Att söka hotell endast för vuxna känns lite överdrivet; även om Maxime och jag har testat detta. Dock finns det ganska många andra grupperingar än dessa två.

Hos TUI hittade jag snabbt att det är nog hotellen i segmentet litet och familjärt som är det jag söker och hos Apollo charmiga hotell. Hos Ving hittade jag inte samma gruppering men valde i stället att filtrera på romantiska hotell. Nu är inte romantisk på hotell ett must för mig men jag hittade att dessa hotell ofta är mindre och småskaliga.

Hotellen det hade stått mellan om jag skulle på charterresa till Medelhavet i juli

Med TUI till Nessebar i Bulgarien; Kirios **+

Med TUI till Taormina på Sicilien i Italien; Villa Belvedere ***

Men TUI till Bosa på Sardinien i Italien; Corte Fiorita ***

Med TUI till Alghero på Saridinien, Italien; Sa Domo ***+

Med TUI till Votsalakia på Samos i Grekland; Livanina ***

Med Ving till Palma på Mallorca i Spanien; Sunprime Palma Beach ****

Med Ving till Ayia Napa på Cypern; Napa Mermaids ****+

Med Apollo till Symi i Grekland; Iapetos Village ****

Med Apollo till Paros i Grekland, Captain Nicolas ***

Med Apollo till Korfu i Grekland; Romantic Palace ***

Både hos Apollo och TUI finns det hur mycket godsaker som helst bland deras charmiga och familjära hotell. De som jag lista ovan är bara ett axplock. In och kolla, vet jag. Använd länkarna längst upp i artikeln.

Tre snabba lyxiga varianter

Ja, alltså om jag hade en pistol mot huvudet så skulle ju lyx och flärd vara helt OK också. Självklart är det trevligt; allt jag önskar är charm och personlighet kombinerad med det bekväma. Här har jag valt ut ett hotell från vardera researrangörs toppskikt.

Med Apollo till Teneriffa på Kanarieöarna i Spanien; Royal Garden Villas *****+

Med Ving till Gran Canaria på Kanarieöarna i Spanien; Lopesan Baobab Resort *****+

Med TUI till Rhodos i Grekland; Lindos Blu Hotel & Suites *****

Våra charterresor genom åren

Nu kan det låta som att Maxime och jag aldrig åker på charterresor men så är det långt ifrån. Nedan finns listan över de charterresor vi har genomfört senaste åren.

Hur hade du tänkt och valt om du hade varit tvungen att välja en charterresa till Medelhavet?

Föregående artikelPraktiska tips inför din semester till Havanna och Cuba
Nästa artikelSalzburg – En gullig stad i alperna

9 KOMMENTARER

  1. Åååh! Skrev ett långt svar om charter men wifi skojar med mig. Jaja, men jag hade inte tackat nej till en charterresa. Man har ju alltid möjlighet att ge sig ut på egna turer för att upptäcka landet. I år åker jag, mina barn och min mamma till Albanien på charter. Hälsningar från ett soligt Montego Bay☀️/ Pernilla

    • Precis, det är det som är grejen. Det finns charterresor till destinationer som är mer spännande än andra. Sen har man också möjligheten att använda charterdestinationen som en bas och göra många utflykter.

      Albanien blir nog bra, tyckte mycket om landet då jag var där. Och Jamaica är ju underbart.

  2. Nu behöver man nog inte tvinga mig för att jag skulle åka charter. De senare år har jag åkt charter till Cypern, Tunisien, Madeira, Mykonos (charterflygstol) och Santorini (också charterflygstol) och det funkade helt utmärkt. Trevliga destinationer med mycket att se och göra. Sen hur mycket jag ska engagera mig i researrangörens aktiviteter är ju helt upp till mig själv. Dessutom går det ju reguljärflyg till många charterdestinationer så nu fick jag faktiskt tänka efter: åkte jag charter eller reguljärt till Gran Canaria. Det var reguljärt, men skulle lika gärna kunna vara charter.

    • Om man tänker lite utanför boxen så går det att hitta charterresor till bra destinationer, samt lite mindre hotell med mer charm. Vilket var just vad jag letade efter i denna artikel.

  3. Jag har en del att göra kring att omvärdera charter och inse att det finns så mycket i den kategorin som är långt ifrån det typiska chartrandet men som ändå är alldeles utmärkt för vad jag söker. Är säker på att du kommer hitta något bra!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here