Jag har vunnit ett pris! En både ärofull utmärkelse samt en spännande resa. Till en destination och ett land jag inte har besökt än, men som står på min bucket list.

Antor, som står för Association of National Tourist Offices and Representative, är en ideell organisation för utländska turistbyråer i Sverige. Några gångar per år anordnar de frukostevent där utvalda turistbyråer träffar journalister och influensers och knyter kontakter.

Foto på mig: Lina Gröndahl Sjölund/Liniz Travel

Jag vann-jag vann-JAG VANN!

Varje gång brukar det delas ut två pris; ett för bästa resereportage publicerat på tryckt media och ett för bästa resereportage online. Och vinnaren av sistnämnda var, som ni redan har fattat, Ladies Abroad för artikeln om Nio aktiviteter på Aruba – En aktiv semester. Jag är så himla både glad och stolt. Tack så mycket till de fem trevliga studenterna vid Frans Schartaus turist-/reseutbildning, som valde min artikel som vinnare med denna motiveringen:

By combining stunning photographs and a well-scripted text with a hint of firsthand experiences, all while keeping it professionally, this blog post welcomes its readers to fully fall for Aruba. Pedagogically, the author introduces a vast spectrum of different activities to be explored by old and young, without overselling the obvious beauty of a coral island. Instead, one is encouraged to look beyond the beach and the ocean to embrace what replaces this paradise once the sun sets.

Jag visste inget innan, men i backspegeln så borde jag kanske ha fattat då Aruba Tourism Authority, som jag reste till Aruba med och som nominerade mig till priset, hörde av sig innan och var väldigt mån om att jag skulle dyka upp på frukosten. Men jag tänkte att så gjorde alla som hade nominerat någon… Det roliga är att priset för den tryckta artikeln handlade om staden Utrecht i Nederländerna, och eftersom Aruba också tillhör Nederländerna så var det ju samma turistorganisation som hade nominerat båda artiklarna.

Mot Hong Kong. Och vilken annan stad? Och när?

Utöver blommor och diplom var priset en resa för två personer till Hong Kong med SAS! För mig som inte har varit i Kina överhuvudtaget så är detta perfekt. Jag har redan frågat Maxime om hon vill hänga med, men vi får se om vi får ihop det tidsmässigt. Oktober och november ska vara bästa månaderna att åka till Hong Kong. Jag funderar redan på vilken stad vi skulle kunna kombinera med, bara en destination på semestern känns ju lite… litet.

Jag tror klassiska Beijing skulle utgöra en bra kontrast till moderna Hong Kong men i oktober och november är det lika kallt i Beijing som i Skandinavien. Nej, tack. Taiwan lockar och ligger bara ett stenkast bort med flyg och jag läser nu att det finna paradisstränder där! Lockar gör också Seoul i Sydkorea, dock ett lite längre stenkast bort. Och det var också detta med kontrast. Hong Kong och Seoul blir kanske lite same-same, not so different.

Foto på mig: Annika Myhre/Resfredag.

Bombardera oss gärna med förslag på hur vi bästa utnyttjar vinstresan till Hong Kong. Vad får vi inte missa och när borde vi åka? Och det viktigaste; vilket annan land eller vilken stad borde vi kombinera Hong Kong med?

Föregående artikelDagsutflykter från Ystad – Skåne med Österlen och Danmark
Nästa artikelVår nya artikelserie Månadens staycation

43 KOMMENTARER

 1. Hej!
  Jag var i Hong Kong förra året och jag kan rekommendera att ni åker till Macao för att det är så enkelt och bara ta båten över som tar ca 40-50 min från Hong Kong eller om ni är sugna på shopping så åk till Shenzhen (Kina) där kan ni köpa en dags visum på plats. Eller varför inte ta flyget till Taiwan när ni ändå är så pass nära den ön. Hong Kong är fantastiskt!

 2. Grattis Lena!

  Vi var i Hongkong i oktober kombinerat med Beijing. Toppenresa men vi hade lite tur också. Om jag fick välja så skulle jag kombinera med Kinas motsvarighet till Hawaii, Hainan. Storstad och solsemester

 3. Grattis! Ön Hainan i Kina, kanske kan vara något att besöka (jag har inte varit där). Seoul och Hong kong är lika men olika. Hong Kong är en stad med flera olika öar (Hong Kong Island, Kowloon, Lantau mfl), medan Seoul är en ”traditionell” stad. Bägge städerna är värda ett besök.

  • Tack för tips. Ska genast kolla upp Hainan, vi gillar ju att välja destinationer utöver det vanliga. Jag har också tydligen tänkt fel kring Seoul; trodde att det var mycket mer ”amerikansk neon” över den och inte särskild traditionell alls. Vill ju åka alla ställen nu…

  • Takk så mye! Husker du for lenge siden skrev om ett fjell i Kina som jeg fikk så lyst til å dra til. Skal lete fram det innlegget igjen. Ellers er nok Taiwan sterkeste kandidaten.

 4. Som svar på din fråga ja! När jag var i hong kong var det starten på vår 2 mån resa som sedan gick vidare till Filippinerna, Bali, Malaysia och Thailand. Så nåt av dem länderna kanske?!

  • Taiwan är nog hetaste kandidaten! Hur lång tid där rekommenderar du? Vill gärna hinna med båda HK och Taiwan under tio dagar. Måste också kolla när bästa tidpunkten är där, men borde j vara samma som HK. De ligger ju så nära, tänker jag.

  • Tack, snälla du! Minns att ni tidigare har utropat Hong Kong till världens bästa storstad. Har inte hunnit läsa på än, men ska görs genast. Hur många dagar tycker ni vi behöver? Ser för mig lagom högt tempo och heldag i Macao.

 5. Grattis! Jag säger som Sandra, kombinera med Filippinerna. Det gjorde jag och det blev mycket bra. Annars kan du ju åka till Macau när du väl är i Hong Kong. Rätt så roligt!

  • Ja Macau är också värt en besök. Funkar bra som heldagsutflykt om man inte vill stanna hela natten och spela på casinon.

  • Tack! Macao är givet att besöka över dagen. Behöver inte stanna för att spela; jag tillhör de som har varit fem dagar i Las Vegas utan att spela bort en cent.

  • Tack! Vi var på Palawan i Filippinerna över jul för några år sen. En av våra topp solsemestrar, så håller med om vackert land. Men tror det blir ett nytt land denna gång.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here