För några veckor sen renoverade jag i lägenheten i Oslo. Det pågick en vecka och jag hade planerat så att jag inte skulle vara i stan då. Sen dök det upp något och jag behövde åka över helgen i alla fall.

Ungefär samtidigt damp det ner ett mail från hotellkedjan Quality/Clarion/Comfort, jag är medlem i deras bonusprogram, om att boka hotellrum från 450 kronor natten. När jag loggade in mig visade det sig att jag också hade en bonusnatt att ta ut innan 1 maj.

Comfort Hotel Xpress Central Station

Valet föll på hotellet Comfort Hotel Xpress Central Station, som ligger nära både tågstationen och Karl Johansgate. Inte det området jag brukar färdas i men centralt läge är det.

Xpresshotellen är Choicegruppens budgethotell. Här ingår aldrig frukost; det finns inte ens en frukostmatsal. Man kan köpa färdiga mackor, yoghurt och dricka i den kombinerade receptionen och baren. På rummet finns kombinerad tvål och schampo i dusch och vid handfat och det är det. Städning och handduksbyte utförs var fjärde dag, mot en avgift görs det oftare.

Rummen kostar från 750 kronor för ett dubbelrum och från 1150 kronor för ett superiorrum. Och det är ett superriorrum du vill åt! På sjunde våningen och med egen terrass med utsikt över den stora klockan på Jernbanetorget.

Till trots för att jag är måttligt förtjust i området så blev Comfort Hotel Xpress Central Station en absolut favorit. Jag hade bokat vanligt dubbelrum, i två olika bokningar, och fick en uppgradering till superiorrum första natten, som var bonusnatten. Andra natten med vanliga dubbelrummet var jag tyvärr inte lika lyrisk men det var helt ok.

Pinchos i Oslo

Min väninna Lene kom förbi för en drink på terrassen, sen skulle vi ut och äta. Vi hade inget bokat, och då det visade sig att Pinchos ligger i grannfastigheten så slank vi in där!

Mitt första Pinchosbesök och eftersom interiören är ganska häftig så bjuder jag på några foton härifrån också.

Ett generellt tips från mig till er; gå med i de stora hotellkedjornas bonusprogram och tacka ja till deras nyhetsbrev. Det kommer faktiskt ganska så många bra erbjudanden och jag bokar ofta mina staycations genom dessa. Jag ser inte bort ifrån att jag bokar in mig på en till Oslo-straycation på samma hotell om det kommer flera bra erbjudanden.

Föregående artikelBildkavalkad från Havanna – Cuba
Nästa artikelJag skickar iväg bloggkollegorna på deras drömresor

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here