Jag hade lite tid (och pengar) över i dag, så jag valde att boka en och annan resa till några av er, mina bästa resebloggkollegor. Jag tror jag har träffat ganska bra när jag valde, så hoppas ni blir nöjda.

Towe/Come Fly with Me – Cornwall och Cardiff

Towe, jag tror en rundresa i Cornwall i södra England är just vad du behöver denna sommar. Du flyger till Brighton, där du hämtar upp hyrbilen du har en vecka. Jag ser att du var i Brighton för mer än tio år sen, så kanske en snabb runda i stan för att se vad som har hänt sen senast innan du beger dig. Boende är bokat i Fistal Beach, där du kan sufra, mysiga byarna St. Mawes och St. Ives, för att avsluta i Cardiff i Wales innan du flyger hem därifrån. Hittar du ingen som vill följa med? Jag kan offra mig.

St Ives i Cornwall. Foto från Pixabay.

Lisa/Livet från den ljusa sidan – Skidor i Georgien

Då jag var i Georgien så hann vi inte med Svaneti. Men jag har sett så mycket foton från ett vintrigt Svaneti, så jag vet att detta är vad du önskar men inte vet själv än. Eftersom Georgien fortfarande inte är så utvecklad som skiddestination så tror jag det är bra om ni är två som kommer att skriva om Svaneti. Då får därför ta med dig valfri bloggkollega! Trevlig resa och glöm inte att smaka på det goda ostbrödet khachapuri. Och bryt för guds skuld inget.

svaneti-georgien-1
Svaneti en vacker vinterdag. Foto från Georgian National Tourism Adminsistration.

Sofia/Fantasiresor – Bari i Italien

Sofia, jag vet att du älskar Italien. Det gör jag också, så jag har bokat en resa för oss båda! Vi flyger direkt till Brindisi med RyanAir, därifrån åker vi till mysiga Bari. Fast du har varit många ställen i Italien så tror jag att ”klacken” och Puglia är oupptäckt område för dig också. Även om du har spenderat två månader i Toscana nu i vår så är jag säker på att du uppskattar lite prosecco och parmaskinka igen i mitten av augusti. Hörde jag ”missnöjd med RyanAir”? Det fixar vi också med lite bubblor både innan och på planet.

Katedralen i Bari. Foto från Wikipedia.

Gunilla och Christoffer/4000 mil – Kappadokien

Efter att ha sett era foton från Meteora och Nemrut Dagi så känner jag att en given nästa destination för er är Kappadokien i Turkiet. Ni stannar fyra hela dagar, men för att göra det hela lite extra spännande så åker ni under vintersäsongen. På vägen till Kappadokien mellanlandar ni kort i Istanbul. På vägen hem var jag osäker på om ni önskar stanna till en dag eller inte i Istanbul, så jag bokade lika bra två olika avgångar två olika dagar. Låt mig få veta hur ni vill ha det!

Kappadokien i vinterskrud. Foto från Wikipedia.

Katarina/Äntligen vilse och Helena/Oh Darling – Sibirien

Bästa Piff och Puff! Efter att ni har besökt alla Sveriges nationalparker som är att besöka samt hälften av de som finns i USA så är det dags för nya utmaningar! Jag har bokat en enkel resa till er båda till Sibirien i september! Hör av er när ni känner ni har gjort er klara med området så skickar jag pengar till returbiljett. Jag är övertygad om att ni kommer att uträtta underverk med era kameror där borta, jag har höga förväntningar.

Höst i Sibirien. Foto från Pixabay.

Daniel/Flying Dryden – Sviten The Residence hos Ethihad

Jag vet ju att flygresan ofta är viktigare än målet för dig, så jag har helt enkelt bokat in dig på en trerums svit ombord på Ethihads Airbus 380. Jag valde Sydney som destination, så att resan skulle bli så lång som möjligt. Hoppas det är OK. Ombord har du ett sovrum med dubbelsäng, ett vardagsrum och eget badrum med dusch och hårfön. Självklart också egen butler och en kock som dukar upp middagen i vardagsrummet. Jaja, resan kostade mig ungefär 400 000 kronor tur och retur, men det är du sååååååå värt.

The Residences vardagsrum. Foto från Wikipedia.

Linda/Resa medvetet – Burma

Linda, jag har under några år drömt om Burma och jag tror du gör det samma. Jag har därför beslutat att Erik får stanna hemma och jag gör dig sällskap. Vi flyger till Yangoon och tar oss därifrån till Mandalay och Bagan där vi ska se så många pagodor att vi aldrig vill se en kupol igen. Eftersom du gillar att resa medvetet så blir transportmedlet luftballong. Jag får med luftballongen över Bagan tickat av en punkt på min bucket list också. Yes! Är det din resa, säger du? Inte min? Att flyga luftballong över Bagan finns alldeles helt säkert med på din bucket list också.

Bagan i Burma. Foto från Wikipedia.

Annika/Resfredag – Santorini i Grekland

Jag tror aldrig jag har hört dig nämna Grekland men är säker på att små vita hus med klarblåa detaljer är vad du har drömt om när du på morgonen vaknar med ett leende om läpparna. Ni ska vara borta i en vecka och jag har bokat en väderkvarn i tre våningar med fyra sovrum som boende. Med på resan är alla dina syskon men jag glömmer alltid bort hur många ni är. Kan ni vara sex? Sju? Återkom med exakt siffra, tack.

Byn Oia på Santorini. Foto från Wikipedia.

Lina/Liniz Travel och Christian/Mat- och resebloggen – Hotell Chedi i Schweiz

Ni gillar ju båda lite guldkant på tillvaron och det lovar jag att hotellet The Chedi i Andermatt erbjuder. Miljön är fantastisk, maten underbar och SPA:et är top notch! Jag lovar att ni båda kommer att älska stället. Jag har bokat fakirplanet fredag morgon direkt till Zürich, där ni hämtar ut hyrbilen på flygplatsen och en och en halv timme senare är ni framme. På söndag har ni sena planet hem och landar närmare midnatt, vilket ger er nästan tre hela dagar. Jag bokade med era respektive och har fixat barnvakt för båda familjerna hemma. Hurra!

schweiz-chedi-andermatt
Lobbyn på bottenvåningen. Foto Lena Löfblad.

Jeanette/Jeanette Seflin – Grönland

Jeanette, vi ska ju till Alaska i juni och du har också pratat både om Island och Färöarna. Du har i och för sig inte nämnt Grönland som potensiellt resmål för mig men jag vet att du i hemlighet drömmer om den stora öns karga landskap. Jag vet inte om du vill åka själv, ha med sambon David eller ha med en fotografkompis, så biljetterna är bokad som Jeanette +1.

PS: Jag funderade först på att låta dig följa med Katarina och Helena till Sibirien men det blev så här i stället. Trevlig resa!

gronland
Magiska Grönland. Foto Sofia Zetterqvist/Fantasiresor.

Helena och Peter/Freedom Travel – Rovaniemi i Finland

Ni gillar ju att spexa och lite udda och roliga grejer, så jag har beslutat att ni får åka till Rovaniemi och hälsa på tomten! Datumet, undrar ni? Över midsommar tycker jag verkar vara lämpligt med tanke på att ni inte är så traditionsbundna och behöver fira midsommar hemma. Jag ser redan fram emot Instagrambilden med tomten och midsommarstången.

Rovaniemi ser kanske lite annorlunda ut på midsommar men jag överlåter till er att dokumentera detta. Foto från Pixabay.

Ja, vad mer finns att säga. Trevlig resa, alla. Och lycka till!

För er som inte fick någon resa denna gång så vet man aldrig om jag skulle
få för mig att boka flera överraskningsresor. Inte ens jag vet…

Föregående artikelComfort Hotel Xpress Central Station – Ett riktigt bra budgethotell i Oslo
Nästa artikelDet bästa Norge har att bjuda på – Norge i ett nötskal

41 KOMMENTARER

 1. For en morsom idé! Min første tanke var at du også må sendes ut i verden. Hva med en rundtur i Sentral-Asia, med hovedfokus på Samarkand, Khiva og Bukhara i Usbekistan? Jeg har ikke besøkt de to sistnevnte stedene, så jeg tror jeg må bli med selv 😀

  • Ja takk til Sentral-Asia; alle dager i uken! Samarkand kjenner jeg til, og det er såååå fint, mens de to andre er ukjente for meg. Så både reisen og selskapet tas imot med stort takk!

 2. Haha Lena, detta var ju sååå kul! Fantastiskt att du lyckats pricka in så bra resor åt alla … imponerad!!! Vår resa låter ju hur kul som helst, och jag måste säga att du prickat in riktigt bra. Vi ska göra en resa på midsommar, som iofs inte går till Rovaniemi, men det känns i alla fall som liiite samma stil på resan 😉 Jag har inte berättat ännu vart resan går (ska ta semester först ;)) men det kommer snart på en blogg nära dig 😉 Stort TACK för resan till Rovaniemi!!! 🙂

 3. Vilken kul och kreativ idé! Önskar alla riktigt trevliga resor. 🙂

  Om något av Annikas syskon inte kan följer jag gärna med till älskade Grekland, hihi.

 4. Hahaha, vi är totalt 7 stycken – så jag har 6 syskon. Håller knappt reda på det själv. SÅ kul inlägg, tack för dagens skratt. Kram!

 5. Haha, UNDERBART inlägg och jag får tacka enormt för den inspirerande resa jag ”fått” ovan. Låter som en hit, jag tar mig dit snarast! ?

  I gengäld tänker jag mig en natt i Wadi rum åt dig, i lyxigaste beduintältet. Kan det vara något?

  • Tack så mycket! Absolut ja tack till Wadi Rum. Var i Jordanien 2013 (tror jag) men valde bort Wadi Rum för Jerusalem och jag hade precis varit i Grand Canyon. Ångrar den dag i dag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here