Jag frågar snällt om det är möjligt att få en uppgradering då jag checkar in på Scandic Continental i Stockholm en söndag i början av juni. Gärna något fotovänligt, lägger jag till.

Tjejen i receptionen, som jag på namnbrickan ser att heter Camila, dyker ner i datorn. Efter någon minut ser hon upp igen och frågar; Jag har en juniorsvit på elfte våningen; blir det bra? 

Om det blir bra? Absolut! Bara att få bo på elfte våningen gör mig lycklig och en juniorsvit gör mig ännu lyckligare.

Rummet på Scandic Continental

Det finns en juniorsvit på varje våning, med andra ord så är alla likadana, och omfattar 34 kvadratmeter. Det finns givetvis en säng, som är höj- och sänkbar i ryggen, samt en liten sittgrupp. Fönstren går från golv till tak och bara ett tjugotals meter utanför fönstret finns Klara kyrkas klocktorn.

Läs mer: Staycation på The Winery i Stockholm

Men det överlägset bästa med rummet är det smala utrymmet, som en tarm bakom den intilliggande trappan, som ger rummet ytterligare två fönster. Panoramautsikt över Hötorgskraporna (ja, jag gillar dem) och Sergels torg. Längst in i tarmen står en fåtölj med läslampa, som jag återkommer till.

Verkligen lyckad utformning av ett hotellrum!

Solterassen

Jag har checkat in tidigt, solen skiner och jag tar mig upp till det som kallas solterrassen. Inte sol som i bikini och solsängar, utan mer som i att behålla kläderna på och trämöbler. Men vilken utsikt! Rakt fram Gamla stan och fyra kyrktorn och mot höger Riddarfjärden och Stadshuset.

Läs mer: The Steam vid Mälaren

Jag tycker sonika det är både så fin dag och så fint hotell att jag hör av mig till ett gäng väninnor och frågor om de vill komma och joina mig på solterrassen. Viveca är precis på väg ut för att promenera, så hon styr om promenaden till Scandic Continental och en dryg halvtimme senare har jag sällis.

The Capital takbar

Efter ett tag är det dags att dra sig ner tre våningar till takbaren; vätskepåfyllning behövdes. Mitt i vår Aperol Spritz öppnar sig himlen och det kommer mer vätska än vad som uppskattas. Vi diskuterar sen länge om vi skulle gå någonstans för att äta middag men eftersom det fortfarande regnar så beställer vi in var sin hamburgare på plats. Det slutar regna efter en stund, så vi går ut igen och ser solen gå ner.

Läs mer: Staycation på Downtown Camper by Scandic

Men sen vill jag upp till mitt rum. Nu ska jag njuta av utsikten och sätta mig i fåtöljen framför panormafönstret och läsa min bok, med Klara kyrka som kuliss. Precis som då jag bodde med utsikt i Fredhäll så blir jag stående halva kvällen och natten och spana ut genom fönstren.

Läs mer: Utsikt från en balkong i Fredhäll

Frukosten i The Market

På första våningen ligger restaurangen The Market, där frukosten också serveras. Maxime kommer och håller mig med sällskap under frukosten och vi träffas klockan 07:30, eftersom vi båda ska jobba senare.

Restaurangen är trevligt inredd, i den populära stilen med stora glaskrukor med inlagda grönsaker, slevar och köksattiraljer på hyllorna. Det är mer eller mindre fullt vid alla bord; här verkar borden vara alldeles för få för antalet gäster. Och den värsta frukostrusningen har gissningsvis inte ens börjat. Eftersom vi inte vill riskera att vara utan bord så får den ena sitta kvar och vakta bordet när den andra hämtar mat, sen byter vi. Inte helt optimalt att det går en kvart av frukosten innan vi båda sitter ner tillsammans.

Det finns inget att utsätta på maten; här erbjuds allt man förväntar sig av frukosten på ett fyrstjärnigt hotell. Men eftersom borden står så nära som de gör och stämningen känns lite kaotiskt med så många personer i rörelse så infinner inte den lugna och lyxiga hotellfrukoststämningen vi uppskattar.

För en gångs skuld har vi inte problemet med att vi motsträvigt måste lämna för att hinna med morgonens jobbmöten; när vi har ätit upp förflyttar vi oss upp till rummet. Dels vill Maxime se rummet som jag är så euforisk över, dels har jag en present till henne som väntar där. Samma helg har Maxime fått veta att hon har blivit antagen till Polishögskolan, på första försök, vilket givetvis är orsak för att fira.

Bra att veta

  • En juniorsvit kostar cirka 2400 kr och om jag inte skulle bo väldigt många dagar på Scandic Continental så skulle jag definitivt kosta på mig den. Både rummets utformning och utsikten år något utöver det vanliga. Be om att få bo högt upp!
  • Missa absolut inte solterrassen på elfte våningen; enligt mig så är utsikten finare där än från takbaren på åttonde våningen.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen; gå med i hotellkedjornas lojalitetsprogram. Du får både bra erbjudanden och större möjlighet för uppgradering. Fråga snällt är ett bra tips för att få en uppgradering; du kan bara få ett nej. Denna natten kostade 600 kr för ett dubbelrum med frukost, köpt via en kampanj.

Föregående artikelEn magisk och sandig helg på Gotska sandön
Nästa artikelVår kolonistuga i Oslo

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here