När vi var på Sri Lanka så hade vi bokat en treveckors charterresa; första veckan i Hikkaduwa och andra veckan i Unawatuna (där min syster Christiane också var med) och sista veckan i Bentota.

Och Bentota kan vi säga att var ett riktigt bottennapp! 

Bentota är uppbyggd efter principen att man äter på hotellet, och det finns endast en handfull restauranger längs vägen. Och stranden i Bentota må vara hur fin om helst, men den är helt oexploaterad och tråkig och det är ingen som använder stranden. Inga solsängar och inga restauranger eller barer. Ingenting utöver det fåtal resorter som ligger längs stranden.Den fina stranden som ingen solade på eller använde.
Dåligt väder var det också den dagen vi var i Bentota.

Resorten vi bodde hade Apollo gett ***, men var enligt oss värt *. Enligt Apolloguiden vi pratade med så var det olik standard på rummen och vi hade fått av de sämsta. Både smutsigt och nerslitet. Poolen var vidrig, och stranden var det ingen som använde; solandet skedde på den brunbrända gräsmattan. Alla gäster var medelålders ryssar. Eftersom middag ingick och vi redan hade testat Bentotas bästa restaurang (enligt Apollo-guiden) till lunch så gick vi dit. Maten var nästintill oätbar med europeisk inriktning. De hade en liten lankesisk hörna, men även det var faktiskt oätbart. I taket flagnade målarfärgen, och de ljusrosa gardinerna hade smutsränder….


Resortens entré från vattnet

Det lät så fint i Apollos beskrivning av resorten när det sto att den låg på en tunga vid floden och man fick åka båt dit. Och det var väl också det finaste med hela resorten. Jag har glömt vad den heter, och Apollo har inte kvar den i sitt utbud mer. Som tur är.

Vi beslutade oss redan efter lunch att åka tillbaka till Hikkaduwa, men vi insåg att det skulle bli svårt att hitta boende där så sent på dagen. Så det första vi gjorde dagen efter var att åka till Hikkaduwa, och som tur var fanns det ett rum för oss på fina guesthouset Moon Beam. Det enda positiva med Bentota var att det är där sköldpaddsfarmerna ligger, och vi passade på att att besöka två stycken när vi där. Men utöver sköldpaddsfarmerna så avråder vi på det starkaste att åka till Bentota. Orten är dötrist.


Två dagar gamla skölpaddsbebisar

En svensk kille som volonterande på farmen

Farmen betalar hittelön till lokala som tipsar om sköldpaddor som har lagt ägg i sanden på stränderna. De gräver upp
äggen och flyttar dem till äggkassan (som på minner om en gravplats). Varje skylt berättar om sort sköldpadda,
antal ägg och när de lades.
Föregående artikelJerusalem och Bethlehem
Nästa artikelAdam´s Peak/Sri Pada

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here