Merissa ligger helt nere på sydkusten av Sri Lanka och är känd dels för att det är vackert där, dels för att man kan åka på valsafari därifrån.

Vi var sugen på båda, och hittade en tuk-tuk som tog oss dit. Jag tror det tog en knapp timme från Unawatuna. Tyvärr var det ingen bra dag för valsafarin, och den var inställt den dagen. Bummer.

Så då gick vi direkt till stranden och la oss. Och detta var en strand vi gillade. Stranden i sig själv är jättevacker, den ligger i en bukt med massa palmer bakom stranden och avslutas på ena sidan av n liten kulle som sticker ut i havet.


Maxime och Christiane i tuk-tuken

Utsikt från kullen i vattnet. Allt det mörka i vattnet där killen står är fisk.
När man kastade en sten i vattnet så försvann alla fisk kring där stenen landade
Utsikt från kullen i vattnet över stranden

Maxime äter en fruit platter till lunch


Det fanns en tråkig större restaurang (men jag tror inte det var en resort) mitt på stranden som vi gick genom för att komma till stranden. Sen så var det kanske fyra-fem mindre restauranger och guesthouse som låg på stranden. Som alla andra ställen så hade alla restauranger gratis solsängar. Till trots för att det inte var så många restauranger m.m. så kändes det inte som en tråkig, öde strand.


Hade jag valt om att sätta ihop semestern igen så hade jag valt drygt en vecka till tio dagar i Hikkaduwa, tre-fyra dagar i Unawatuna, tre-fyra dagar i Merissa och sen fem dagars rundtur så att vi hade hunnit med ruinstaden Pollonaruwa och Ella i höglandet. Jag kommer ihåg att det på vänstra sidan av stranden fanns fem-sex små stugor som såg riktigt trevliga ut, och i så fall hade jag försökt hitta namnet på dessa på nätet och förehandsbokat.
Föregående artikelNurwara Eliya – fjällstationen i höglandet
Nästa artikelDet gyllene grottemplet i Dambulla

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here