I dag åt jag lunch på Ekebergrestauranten i Oslo med Tone och hennes nyfödda bebis.

Restaurangen ligger en liten spårvagnsresa eller en halvtimmes promenad utanför Oslo centrum. På en höjd med Oslos mest fantastiska utsikt. Holmenkollen och utsikten därifrån kan gå och vila middag.

Restaurangen är inhyst i en underbar funkisbyggnad där det finns a la carte i själva restaurangen, festvåning en trappa upp och en giganstisk uteservering. För mig är det alltid uteserveringen som är av störst intresse.

Vi satt utomhus, men fick sitta under ett parasoll eftersom det kom några spridda skurar. Jag åt det samma som alltid; Caesar-sallad för 160 kronor. Vilket är lite i överkant för en sallad, men går att jämföra med Josefinas i Stockholm där man också får betala ganska mycket för läget och utsikten.

Nu var det måndag och dåligt väder, men en solig dag är uteserveringen som en sardinburk. Även om det är en liten bit att åka så är det värt resan. Om man promenerar så går man först genom Gamlebyen som fortfarande är ett arbetarklassområde och är ganska förfallet och sen går man på trevlig gångväg genom gröntområde. Varning för lite uppförsbacke och trappor, men inte så att man inte orkar.

På Ekebergrestaurantens hemsida finns en bild på hur fint restaurangen ligger på höjden

Uteserveringen

Restaurangen

Utsikt från uteserveringen mot Oslo centrum

Utsikt från uteserveringen mot Oslos skärgård
Föregående artikelGambia I
Nästa artikelSalema på Algarvekusten

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here