Efter bottennappet med Praia da Rocha åkte vi vidare till Salema. Vi tog en taxi dit, det är ca 2,5 mil mellan orterna. Taxi är billigt i Portugal, men att förhandla om fast pris för en längre sträcka är ju alltid bra.

Om Praia da Rocha var en turistmagnet så var Salema igen för tråkigt. Här fanns inte mycket utöver stranden och ett fåtal restauranger. Dessutom regnade det nästa morgon… Vi stannade kvar en bit utöver dagen, Maxime och jag låg på stranden och snart tittade solen fram, medan Tone och Siri gick en promenad på klipporna längs vattnet.

När Tone och jag gick en liten sväng för att se oss omkring så träffade vi en svenska med sina barn som rekommenderade Sagres helt nere på den västra spetsen av Portugal. Där skulle det vara många surfare, fint och lagom mycket folk. Efter stranden den dagen tog vi bussen vidare till Sagres.

Salema var fint, men inte fantastiskt. Hade det inte varit för att Tone blev så sugen på att åka vidare och det regnade så hade vi nog stannat kvar ett litet tag till.

En deppig Maxime och boken i skuggan

Maten på denna restaurangen vid stranden var riktigt god.
Vi åt middag här första kvällen och lunch andra,
dvs alla våra restaurang-måltider i Salema.
Föregående artikelEkebergrestauranten i Oslo
Nästa artikelSagres i Portugal

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here