Sagres ligger på Portugals sydvästra hörn. Sagres bjuder på en fyr, dramatiska klippor, fyra stränder, vind lämplig for alla sorters surfing och god mat. Alla stränderna är vackra utöver vad man i vanliga fall hittar i Europa, tre av dem ligger inom normal gångavstång från Sagres och den fjärde ligger ca tre kilometer utanför. Mao en kort bilresa eller en längre promenad. Praia do Martinhal ligger 10-15 minuters promenad öster om centrum, och räknas som den finaste av centrumstränderna. Vit sand och kristallklart vatten, solsängar att hyra om man vill och en massa vinsurfare och en restaurang. Praia do Mareta ligger absolut mitt i staden och är helt ok. Praia do Tonel är stranden där surfarna håller till. Det finns en kombinerad bar och uthyrning av surfutrustning med strandstolar där man kan ligga och koll på surfarna om man inte själv surfar. Absolut mer surfstil över denna strand jämfört med övriga. Det gick att hyra både våg- och vindsurfingsutrustning. Praia do Beliche ligger tre kilometer väster om Sagres; på väg mot Cabo St Vicente och var min favorit. Den ligger dramatiskt under klipporna, och man får gå nerför en ganska brant trappa.
Praia do Martinhals ena del

Praia do Martinhals andra del

Praia do Beliche. Tyvärr en dålig väderdag

Praia do Tonel

Praia do Mareta
Beroende på alla surfare som besöker Sagres så har de flesta barer, av det fåtal som finns, surfinriktning. Torts alla surfare upplevde inte vi Sagres som något håll-i-gång-ställe. Det fanns ett gäng restauranger, och all mat vi åt var riktigt god. Det fanns inte jättemycket att göra på kvällen annat är att äta och ta en drink på någon surfbar, men jag kommer ihåg att vi i alla fall en kväll köade till en restaurang där det var kö ut på trottoaren varje kväll.  Lite shopping fanns det också.
Precis säder om centrum finns också ett ganska tråkigt fort kallad fortaleza de Sagrs; det har en mur och sen en byggnad eller två innanför. Det bästa är att man kan se Cabo St Vicente därifrån.

Fortaleza de Sagres ser mycket dramatiskt ut
från havsidan.  Dock äger jag tyvärr ingen
helikopter och fick googla denna bilden
Vi bodde på ett utroligt roligt hotell som var Sagres stolthet när det byggdes på 70-talet. Rummen och interiören var renovrade och helt ok och det låg dramatiskt på en klippa precis ovanför vattnet. Dock hittade vi på en vägg en bild på något vi efter att tag fattade var hotellet med en stor njurformad pool och en tennisbana. Vi tittade då en till gång ut från balkongen och vi såg då att det vi trodde var naturen/ogäs mellan hotellet och vattnet i verkligheten var en övervuxen tennisbana och att poolen var tom och så smutsig att vi bara trodde det var ett hål i marken. Mao en bild från glansdagarna under 70-taet.
Vi var i Sagres i augusti månad; Maxime, mina väninnor Tone och Siri och jag. Maxime och jag tyckte det var så fint där att vi skickade dit min väninna Irene och hennes pojkvän Kenneth förra sommaren. De åkte dit i juli, och menade att det var ett av de sämsta ställen de har varit på. Tydligen var det helt ödsligt där. Så om man ska gå efter våra erfarenheter; välj Sagres i augusti om ni inte vill vara ensamma. Maxime och jag tyckte det var fint utöver det vanliga där, och rekommenderar verkligen orten.

Den här restaurangen har nog varit stängt ett tag…

Tone och Maxime på flygplatsen i Faro på väg hem
Föregående artikelSalema på Algarvekusten
Nästa artikelRøros i Norge

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here