När min väninna Ragnhild för några år sen skrev sin doktorsavhandling gjorde hon det i Prag. Självklart passade jag på att besöka henne där. Väljer man att bosätta sig i fina städer så måste man räkna in att besökande står i kö.


Ragnhild skrev på natten och sov om dagen, så dagtid var jag ute och sightseeingade själv. Vilket jag var helt nöjd med att göra, då kunde jag gå omkring och titta på all fantastisk arkitektur och jugent-detaljer. Vi brukade träffas för middag där vi åt på de godaste restauranger. Mat är både billig och god i Prag. Sen drack vi den godaste och billigaste ölen på olika barer halva natten med Ragnhilds vänner innan vi åkte hem till Ragnhilds lägenhet. Beroende på antal öl antingen skrev Ragnhild sig genom natten eller så gjorde hon inte så. Och sen fick hon en doktorstitel på visitkortet!

Jag älskade verkligen Prag. Ragnhild har tyvärr flyttat hem igen, men en resa till skall snart bokas. Det finns både billiga flygbiljetter och billiga hotell i Prag och staden är underbar, så skynda fynda!

Klocktornet med det astrologiska uret. Varje heltimme kommer
de tolv apostlerna ut genom de blå luckorna högst upp

Gamla stadens torg

KarlsbronTyskyrkan vid Gamla stadens torg. Riktig pampig

Vy från Gyllene gatan

Gyllene gatan (Zlatá ulička) byggdes för kejsare
Rudolf II:s vakter.

Giorgio och Ragnhild på någon klubb

Ragnhild framför ett av alla torn i Prag
Föregående artikelFjäderholmarna i Stockholm
Nästa artikelPlitvice Lakes National Park i Kroatien

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here