Lägenheten vi lånade i Paris låg i stadsdelen Canal St Martin som tillhör 10 arr, men vi bodde på gränsen till 3 arr; precis där kanalen kommer upp i dagen igen. Kanalen startar i norr vid Bassain de la Villette och går sen ner ca till M* Republique för att sen gå en bit i tunnel till M* Bastille och sen sluta i Seine. Över kanalen går dett ett flertal broar och det finns slussar för att slussa båtar uppför kanalen. Det är möjligt att äka kanaltur med båt från Bassain de la villette till Bastill, och detta tar 2,5 timmar. Tyvärr hann vi aldrig detta.Enligt vad vi fattade så är 3 arr och 10 arr de mest bohemiska i Paris, och det finns här en mängd mindre affärer och en mängd restauranger och barer. 3 och 10 arr är att jämföra med Söder, och just området kring Canal St Martin är att jämföra med Nytorget.

Maxime vid metro-torget
Områdets livligaste gata går från M* Jaques Bonsergent och heter Rue de Lancry, korsar kanalen och byter namn till Rue de la Grange aux Belles. Det låg flera bra restauranger både längs dessa gator och längs kanalen. Precis som längs Seine så köper man på kvällarna med sig vil eller öl och tar med mat från något ställe och sätter sig bredvid kanalen och har picnic där. När vi kom hem första kvällen med fint väder trodde vi det var något evenemang längs kanalen eftersom det var så många som satt där, men vi insåg snabbt att så var det varje dag.

Pink Flamingo

Precis på vår gata Rue Bichat låg i korsningen Rue de la Grange aux Belles en mycket populär bar och bredvid den låg pizzerian Pink Flamingo där kön varje dag ringlade sig långt ut på gatan. Man kan antingen äta inomhus i fina svart/rosa rummet, utomhus, eller göra som de flesta och ta med pizzan till kanalen. Man kan beställa och betala sin pizza, få en rosa ballong och gå ner till kanalen sen cyklas pizzan ner till kanalen när den är färdig. Detta är ett koncept båda Maxime och jag gillade. Och pizzan var väldigt god!

Länga kanalen låg också många krogar, och det samma gjorde det på Rue des Récollets som går mot Gare de l’Est. Det är nästan omöjligt att inte hitta något ställe i detta område.
Söder är inte riktigt min stil, och således inte Canal St Martin heller. Men de som gillar SoFo och Nytorget skulle älska Canal St Martin i Paris.
Föregående artikelMaxime och djuren
Nästa artikelPalanga

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here