Här på Railay bor vi på Sunrise Tropical Resort som ligger på stranden Railay East. Problemet med Railay East är att det är ingen riktig strand utatnett magroveträsk där man inte kan bada. Men det gör inte så mycket för bara fem minuter bort ligger stranden Railay West som är fin och tio minuter bort, ute på udden, ligger stranden Phra Nang som brukar vara med på de flesta listor över världens tio finaste stränder.Phra Nang är fin, men själva stranden är ganska smal, beroende på en resort som har byggd sig ner på halva stranden, och vattnet är azurblått men inte lika klart som på t ex Koh Kradan. Det finaste med stranden är de dramatiska kalkklippblocken som omger stranden.

Det finns inga restauranger på Phra Nang; en lyxresort tar upp hela bakre delen av stranden.
Matproblemet har då lösts genom att sälja mat från longtails

 
Det finns också ett helt område med restauranger, barer, massage m.m. längst in på Railay East. vi åt middag där i går och körde sen en massage och vi kommer nog att göra det samma i kväll. (Tyvärr får jag inte upp bilderna därifrån; de får komma en annan gång). I morgon bitti åker vi hem, vi har beställt en longtali-båt som hämtar oss kl 05. Först är det 20 min i den, sen ca 30 min i taxi innan vi är på flygplatsen.

Och med detta säger vi hej då tilll Thailand för denna gång. Jag ser fram emot att börja jobba igen på onsdag, det kan bli lite långtråkigt att hänga på stranden varje dag. Det är ju nytt år och nya projekt som ska dras igång på jobbet och nya planer och strategier som ska läggas. Och jag har ju ett fantastiskt jobb!

Föregående artikelTon Sai
Nästa artikelPiazza Duomo di Castelmola och Bar Turrisi

2 KOMMENTARER

  1. Helt rätt, det var för mycket folk på Railay. Dock gör klippforationerna och naturen i övrigt det till ett ställe som är värt att besöka, men jag hade nog satsat på oktober eller mars för att undvika allt annat folk som tycker det samma.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here