I morgon bitti åker jag till Malaysia och Thailand med min syster Christiane. Jag flyger kl 9 till Oslo för att plocka upp syrran och väntar där tre timmar innan vi setter oss på charterflyget. Elva timmar senare landar vi i Krabi (jag har inte kollat biljetten så noggrant, men vi ska säkert ner i Kuwait eller Qatar e.l. för att tanka på vägen), sen väntar vi två timmar i Krabi innan vi flyger vidare till Kuala Lumpur där vi landar kl 11 malaysisk tid. Puh! 18 timmar efter att jag har lämnat Stockholm kommer jag att vara framme. Så bra funkade den planen med att välja charterflyget som går direkt i stället för reguljärflyget där man får byta plan någonstans i Europa… Men vi hittade inga charterplan från Oslo (Christiane bor ju där) och Stockholm som kom fram samma dag och denna gång var det jag som fick åka till Oslo först. Christiane har flera gångar fått ta sig till Arlanda för att påbörja semestern så i rättvisans namn var det min tur nu. Sen kom vi på detta med Kuala Lumpur efter att vi hade bokat charterflyget.

Vi kommer att stanna två dagar i Kuala Lumpur, sen flyga till Langkawi och stanna fem dagar, sen ta oss till Koh Mook i Thailand med båt och sen avsluta två dagar på Railey Beach/Ton Sai där Christiane ska träffa några vänner.

För typ 100 år sen, dvs år 2001, var jag i Thailand och firade jul med mina norska vänner Irene, Kenneth och Marie Helen. Vi började resan med att åka direkt till Railay Beach där Marie Helen hade varit också året innan.

Krabi och särskilt Railay är ett av de finaste ställen där jag har varit i Thailand. Även om jag är säker på att mycket har förändrats under de 11 åren som har gått sen jag var där så är jag övertygad om att naturen måste vara lika fin. Gissningsvis finns det en resort eller 88 över allt, men klipporna i vattnet är nog kvar. Hoppas jag.

 

För att ta sig från bostadsorådet (i alla fall för 10 år sen) så fick man gå genom detta området med
stalgmitter och stalakitter, och det var också massa apor där inne

 

Och en stalagmitt som var lyckobringande på något sätt

 

Stränderna var verkligen helt fantastiska

 

Sen bjuder vi också på några bilder från Krabi stad.

 

 

Föregående artikelSkyskrapor längs Sheikh Zayed Road
Nästa artikelKinesisk mat på Jln Alor

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here