Under många år var området Cais do Sodré nära hamnen ett Lissabons sjavigaste och ruffigaste områden. Bakgatorna befolkades av whisky-drickande sjömän, lugubra ställen och prostituerade och både råttor samt veneriska och icke-veneriska sjukdomar florerade så det räckte och blev över.

År 2011 blev det ett abrupt slut på allt eländet då hela området genomgick en rejäl makeover. Byggnader renoverades, misären försvann och in flyttade små trevliga barer och butiker och området blev ett av Lissabons populäraste. Cais do Sodrés huvudgata heter Rua Nova do Carvalho och kvällstid är gatan som en enda stor utomhusbar. 

I hörnet av Rua Nova do Carvalho och Rua do Alecrim ligger nattklubben Pensão Amor. Stället var tidigare en bordell (det är gissningsvis inte svårt att hitta någon lokal i Cais do Sodré som inte tidigare har fungerat som bordell) och är i dag inredd som med burlesque tema. För att ta sig in från Rua Nova do Carvalho behöver man gå upp tre våningar i ett vackert trapphus. Väl inne på Pensão Amor möts man av mycket folk och många små rum med olika inredningsteman och detaljer överallt. Det finns leopardrummet med rokokostolar, ett rum med poledance-stång, en rum med en sexshop, en utomhusbar och självklart stora baren. I stora baren inomhus säljs ganska bra drinkar, i lilla baren ute öl, vin och enklare drinkar av typen sprit och läsk.

Åldern på Pensão Amor är ganska blandad och det är många turister som söker sig dit. Det är alltid kö utanför men oftast släpps man in efter någon minut eller två. Gratis inträde. På bottenvåningen finns en separat bar med cabaret-tema.

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon
Rua Nova do Carvalho från en av balkongerna på Pensão Amor

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon

Nattklubben Pensao Amor i Lissabon
Föregående artikelDet gamla båtvarvet och Solidaritetsmuseet i Gdansk
Nästa artikelGästinlägg – Breddgrad43

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here