Palma ligger inne i en stor bukt på södra sidan av Mallorca och både öster och väster om stan hittar man stränder i mängder. 

Jag läste på innan avresa men tyckte i alla fall det var svårt att hitta rätt eftersom tipsen kring finaste stranden varierade både i resehandböcker, reseforum och på TripAdvisor. Jag lyckades läsa mig fram till att de östra stränderna verkade vara mer turistifierade än de västra, men det är också på västra sidan som Magaluf/Plama Nova ligger. Fördomsfull som jag är så undviker jag gärna Magaluf. Jag hade Illetas på västra sidan i kikaren, men skickade för säkerhets skuld en fråga till mallorcaguide.se, som för ett tag sen skrev ett gästinlägg här på Ladies Abroad. När Illetas var en av två stränder de rekommenderade så var beslutet taget. 

Illetas ligger ca 15 minuter med buss eller taxi från centrala Palma och är en ganska liten bukt, men vattnet är turkost och rent. Det går antingen att hyra en solsäng på sandstranden eller gå helt till vänster på stranden där det finns restaurang med platåer och badbryggor, vårt val föll på sistnämnda. Här finns också en nattklubb inne i en grotta med terrasser mot vattnet och det är gissningsvis ganska trevligt här under högsäsong. Solsäng €15.

Illetas Beach utanför Palma

 

Illetas Beach utanför Palma

 

Illetas Beach utanför Palma
Illetas är kantad av ett gäng hotell, men så är alla stränder på Mallorca efter vad jag har fattat

 

Illetas Beach utanför Palma

 

Illetas Beach utanför Palma

 

Illetas Beach utanför Palma

 

Illetas Beach utanför Palma

 

Illetas Beach utanför Palma
Föregående artikelReportage i norska magasinet Henne om våra lägenhetsbyten
Nästa artikelPalma de Mallorca

2 KOMMENTARER

  1. Låter intressant! Men det får faktiskt inte bli FÖR krångligt att ta sig till stranden; även om den är vacker. Vi droppade en strand på Seychellerna bara för att vi inte orkade vandra en timme i 30 graders värme.

    Jag hoppas för övrigt att ni redan har Bonifacio på södra spetsen på er lista över ställen att besöka. Min absolut favorit då jag var på Korsika

  2. Ser fint ut! Vi har blivit varse att vi befinner oss mycket nära en strand som vid flera tillfällen utsetts som en av världens vackraste. Men det verkar superkrångligt att ta sig dit… Det finns inga vägar, utan man måste kombinera båt med vandring eller liknande. Vi ska se om vi kan lösa det hela 😉

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here