Varför har jag inte varit i Palma tidigare???

Kan det bero på att jag inte visste att Palma brukar kallas ett Barcelona i miniatyr? Barcelona är sen många år en favorit hos både Maxime och mig, så att få Barcelonas höjdpunkter samlade i betydligt mindre Palma känns helt rätt.
Jag erkänner också att en annan och mer tungt vägande orsak kan vara att jag har varit lite fördomsfull mot Mallorca. Ni vet charterresor till Alcudia och Magaluf; överfyllda stränder och fula hotell med supande gäster. Vänner, kollegor och bekanta har i åratal pratat om Palma som något helt annan än charter-Mallorca, men jag erkänner också att jag helt enkelt inte lyssnade. 

Men nu har jag varit i Palma och nu vet jag bättre! Staden är fantastisk!

Palma de Mallorca
Placa Major är Palmas största torg, och det enda stället vi råkade ut för inkastare

Palma de Mallorca
Lokalt utvunnet flingsalt smaksatt med det mesta finns att köpa lite överallt

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca
Det tidigare fortet Sa Llotja

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca
Palmas stolthet; katedralen Le Seu

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca
Palma har Spaniens största samling av modernista arkitektur utanför Barcelona

Klassisk kyrkofasad
Föregående artikelIlletas Beach utanför Palma
Nästa artikelAda Ciganlija i Belgrad

4 KOMMENTARER

  1. Visst är både Palma och Mallorca toppen. Jag kom hit först gången 1960 och det har blivit många, många resor tillbaka efter det. Har sett hela ön i flera varv och kommer alltid gärna tillbaka. Dt finns många smultronställen på ön och långt bort från turismen, särskilt på den nprdöstar sidan på ön.
    Roligt att du hittat hit och tycker om både Palma och ön.

  2. Vi var på en dagsuflykt till Soller/Puerto de Soller. Båda ställen var underbara och deT samma var tågresan dit. Jag skulle också kunna tänka mig att bo någon natt elelr två i Puerto de Soller vid något tillfälle, jag gillade verkligen stämningen där.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here