Det är inte ofta vi åker tillbaka till något ställe vi redan har besökt; oavsett hur fint det är så finns det så många fantastiska ställen att uppleva. För min egen del finns det dock två undantag; gemensamt för båda är att det är storstäder och det är London samt New York det rör sig om.

London och Edinburgh

New York besökte jag väldigt många gångar under de två åren Maxime bodde där medan London är en stad som jag i stället hela tiden återvinner till. Första gången jag var där så var jag tonåring och åkte med familjen, sen har jag återvänt cirka vart femte år. Och varje gång hittar jag på nya saker att göra där, det är det som är så bra med storstadens alla möjligheter; även om jag ändrar mig så hittar jag alltid något som passar.

Utöver London så har jag också besökt Edinburgh två gångar. Ena gången var i 1997 med en väninna som hade pluggat där några år tidigare och andra gången var förra året med min mamma som en del av hennes julklapp.

Edinburgh

Newcastle och Durham

Andra ställen i Storbritannien som finns med på min vill-åka-till-lista är Cardiff i Wales och Newcastle som jag besökte som 16-åring med min dåvarande pojkvän. I Newcastle minns jag att vi lyckades bli serverad öl på pubarna, spenderade mycket tid i skivaffärerna och tyckte generellt det var fantastiskt att vara på semester utan familjen. Med oss hem hade vi med många exemplar hem av den senaste tekniken inom musik, nämligen CD-skivan! Men jag har alltid gillat arkitektur och vackra miljöer och en väninnas mamma hade innan avresan tipsat om Durham som var bara en kort taxi-resa från Newcastle. Jag minns att jag storgillade den klassiska engelska arkitekturen och att jag fotade med min lilla gröna pocket-kamera med filmrulle. Min pojkvän var dock lite mindre road och längtade tillbaka till skivbutikerna.

Känns som det börjar bli dags igen för en resa tillbaka till Newcastle med kringliggande orter. Det börjar faktiskt bli ett tag sen senast…

Inlägget är skrivet i samarbete med visitnorthernengland.se

Föregående artikelGatukonst i Florens – Exit Enter
Nästa artikelKvällsnöjen i Berlin – Mat, konst och kultur

2 KOMMENTARER

    • Håller med; London är en stad som man inte tröttnar på. gjorde ont när jag precis fick tacka nej till en resa dit i april, samtidigt som jag är i Iran.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here