Att Berlin är en europeisk stad känd för sitt breda kultur- och nöjesutbud kan ingen ha missat. Här finns det häftigaste nattlivet, de coolaste barerna och den mest avantgardistiska konsten. Nedan finns tre sätt du kan välja att spendera din kväll på i den tyska huvudstaden.

Mat i Friedrichshein

Om du önskar äta gott till en rimlig peng i Berlin så är det till stadsdelen Friedrichshein du ska bege dig. Att den ena restaurangen är mer trendig än den andra är självklart ingen nackdel. En av områdets huvudgator är Sonntagstrasse som börjar vid Ostkreutz och på denna ligger restaurangen Transit som serverar asiatiska smårätter för €3 per styck.

Vi tre i sällskapet delar på tillsammans nio smårätter och då får vi också plats med var sin efterrätt. Smårätterna har roliga namn som Yes Please, Duck in Pyjamas, Almost Nude och Bathing Beauty och bara det gör att att vi tar in en rätt mer än först planerat.

Bokning är en fördel men inget must; det går att köa utan att svälta ihjäl under väntetiden. Och får du vänta så kan du ju alltid spendera väntetiden med att  räkna fågelburar eller annat skoj.

Berlin Transit Friedrichshein Berlin Transit Friedrichshein Berlin Transit Friedrichshein

Show på Palats

Palats är en gigantisk showarena mitt i Berlins stadsdel Mitte och är en del av East End Theatre Ditrict. Byggnaden daterar tillbaka till 1919, tar upp ett helt kvarter och har en mycket elegant interiör i äkta tysk jugendstil. Utbudet är spektakulära shower som ofta brukar jämföras med Cirque de Soleil och består av dansnummer blandat med akrobatiknummer och fantastiska kostymer.

Berlin Palats FSP_THE_WYLD_aliens_landing_web Berlin Palats

Showen som visas just nu heter The Wyld och har en produktionskostnad på imponerande 10,6 miljoner euro och på scenen vistas 60 dansare och fyra sångare. Utöver detta kommer akrobaterna som visar imponerande trick på BMX-cykeln, ett par som utför trapetsakrobatik samt tre män bildar mänskliga statyer där de klättrar på varandra tre i höjden och i de mest imponerande positioner.

Bio-2 Berlin-8 Berlin-10

Vernissage i Neukölln

Efter middagen på Transit så möter vi upp syster Christiane och sambo Flos vänner och tar oss till stadsdelen Neukölln där deras väninna Eugenias tavlor är del av en vernissage. Som sig hör och bör så möts vi bubbel och glad stämning och på ett podium visar en performance artist upp sitt verk, som är att vinda in sig själv med röd tråd och hänga dit objekt som en skruvmejsel och förstoringsglas.

Gissningsvis finns det mycket symbolik i vad hon gjorde och hängde på sig men jag gillade hur det såg ut och valde att fokusera på det visuella och inte symboliken denna gången.

Konstgallerier, stora som små, finns över hela Berlin och om du inte vet vilken konstnär du vill se så är det enklaste att googla.

Berlin Neukölln

Showen The Wyld genomfördes i samarbete med Friedrichstadt-Palats.
Första, sjätte och åttonde bilden i inlägget är pressfoton från Palats då det inte är tillåtet att fotografera under showen.

Föregående artikelSponsrad video – Upplev charmen med Nordöstra England
Nästa artikelBiertan – En befäst kyrka i Transsylvanien

6 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here