New Orleans är jazzens stad nummer ett. Det tror jag att hela världen är överens om. New Orleans är också känt för lite annat utöver jazz; bland annat voodoo och Marie Leavau, ostron samt kolonialarkitekturen och gjutjärnsbalkongerna i området French Quaters.

Många tror att French Quaters är ensbetydande med jazz men så är det faktiskt inte. Självklart finns jazzen också i French Quaters men det är på gatan Frenchmen Street som jazzklubberna ligger rygg mot rygg och det är omöjligt att röra sig utan att svänga i takt med musiken.

new-orleans-nola-frenchmen-street

Jazzklubbarna på Frenchmen Street

Jag har tidigare skrivit ett inlägg där jag fastslår att New Orleans är precis som på film. Det är precis så svängigt och jazzigt som det visas på vita duken. Varje bar, klubb och restaurang har livemusik och det är givetvis jazz som gäller. Det finns halvstora ställen där man kan sitta vid bord och det finns pyttesmå ställen där det blir fullt om det är fler gäster än 25.

Stället där detta händer, och som enligt Mats, Lotta och mig är the place to be, är gatan Frenchmen Street. Nämnde jag också att det varje kväll står ett jazzband utomhus på ett gathörn och att stämningen är skyhög? Flera hundra personer lyssnar samtidigt som de gungar i takt med musiken och rätt som det är så omvandlas gatan till ett enda stort dansgolv.

Bidragande till den höga stämningen är att det på alla ställen är möjligt att beställa sin dricka i plastbägare. Sen är det bara att lämna stället om man tröttnar och gå vidare till nästa bar och ta med glaset in. Gissar alla tänker att intäkterna jämnar ut sig i längden. Ett tankesätt jag älskar!

new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street

Frenchmen Art Market

In i en bakgård från Frenchmen Street ligger Frenchmen Art Market, som öppnar klockan 19 och stänger klockan 01. Här finns allt en hipp samlare kan önska sig. Vi var förbi flera kvällar men nöjde oss med att bara spana. Men kameran fick kört sig här!

new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street

Vårt boende på Frenchmen Street

Jag gjorde igen ett lägenhetsbyte via HomeExchange. Som skrivet i ingressen så är det ett vanligt misstag att tro att French Quaters är the best of New Orleans. Så gjorde också jag när jag skickade förfrågningar på HomeExchange om byte. Att vi ens lyckades hitta någon från New Orleans som ville till Stockholm är en bedrift, men så var det alltså.

När jag fick ett positivt svar så såg att läget var i gångavstånd från French Quaters och tackade givetvis ja. Först när vi kom fram fattade vi att vårt lilla hus hade drömläget precis där Frenchmen Street övergår till att bli lite lugnare, så att vi kunde sova på natten, och vi hade tre minuter att gå hem från klubbarna.

Att vi fick ett litet stadshus i två våningar med peruker och maskeradkläder överallt samt en cykel i vardagsrummet gjorde det inte sämre!

new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street new-orleans-nola-frenchmen-street

Frenchmen Street; som en enda stor vuxenfestival med endast jazzmusik! New Orleans absolut största kvällsnöje.

Föregående artikel11 frågor och svar
Nästa artikelFlygbiljetter, inflation och kostander

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here