Ett halvår efter att Liebster Award-nomineringarna florerade i resebloggvärlden så har jag svarat på elva av de frågor som vi fick. Precis innan sommarsemestern så fick vi en nominering från 4000 mil och sen en från Fantasydining. Sen kom jobbet, solen och semestern emellan och det gick som det gick med att svara.

Bättre sent än aldrig; här kommer våra svar för den som är nyfikna på hur jag tänker och prioriterar. Jag har valt ut elva frågor och slagit ihop några av de 22 vi fick, inte ens jag skulle orka läsa mina egna svar på 22 frågor. Tyvärr hann jag inte koordinera med Maxime, jag tyckte det var viktigare att ta vara på tillfället när inspirationen kom över mig.

Isfahan i Iran - Naqsh-e Jahan - Sheikh Lotfallah

 1. Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v.) och varför?

Jag gillar att uppleva mycket och se flera ställer under semestern. Bilsemester är en favorit. Jag backpacker inte i klassisk betydelse (jag genomförde två tågluffning utan ryggsäck då jag var 18 respektive 19 år) men har inga problem med att förflytta mig ofta under semestern med, buss eller tåg och resväskan i handen. Charter genomför jag också då och då, men alltid till ställen som Jordanien och Kap Verde och bara när det är billigare än att sätta ihop egen resa.

 1. Vilken är den bästa resa du någonsin gjort och varför?

Jag gör så många olika sortera resor; rundresor på landsbygden, storstäder och paradisstränder. Alla har var sin sorts charm. Utmärkande var bilsemester i Transsylvanien under fjolåret med Maxime; vi hamnade i byar där det kändes som att vara 100 år tillbaka i tid.

En annan favorit var Seychellerna; det är något särskilt med äkta paradisstränder. Årets rundresa i Balkan; sex länder inom loppet av 18 dagar var också underbar. Vi hann med både sola och slappa samt se massa sevärdheter.

Biertan befäst kyrka Fortified Church Transsylvanien

 1. Vem reser du helst tillsammans med (eller reser du helst själv)?

Som tur är så har jag många att resa med. Maxime och jag har exakt samma intressen; sevärdheter och god mat. I Istanbul åt vi en kebab till middag som kostade 30 kronor, sen tog vi en taxi till en skybar och drack en drink för den tredubbla summan.

Jag har också vänner som är mer kulturintresserade och några som är mer ute efter restauranger och nattliv. Så det är sällan problem att hitta rätt sällskap. Något jag försöker undvika är att resa själv, jag tycker det är tråkigt på flera sätt.

Korfu stad - Grekland

 1. Vilken är den mest överskattade sevärdhet du besökt?

Generellt så måste det bli alla museer som mest består av informationsblad uppklistrade på väggen. Jag är överlag mer intresserad av utomhussevärdheter som byggverk och miljöer än inomhusmuseer.

 1. Om du fick möjlighet att utnämna världens 8:e underverk, vilket skulle det vara?

Det finns många kandidater men jag har en extra kärlek till gamla stenar. I skrivande stund svarar jag Petra i Jordanien eller alla templen i Angkor-området i Kambodja.

Banteay Srei - Det rosa kvinnotemplet i Angkor

 1. Vilka tre länder har den godaste maten?

Detta är en fråga jag kan svara på utan att tänka mig om eftersom jag har diskuterat detta många gångar tidigare. På delad första plats kommer Italien och Thailand. Av italiensk mat vill jag nämna pasta och pizza, antipasti-brickan med skinkor och ost samt glassen. Secondis är jag tyvärr mindre intresserad av. Av thailändsk mat vill jag nämna allt. På tredje plats kommer indiskt, peruanskt och mexikanskt, fast jag inte har besökt de två sistnämnda länderna utan bara testat i storstäder.

OK, jag vet att jag svarade för många länder men så blev det.

Florens

 1. Vilket är ditt drömresmål just nu?

Enkel fråga. Nästan hela Mellanöstern samt de forna sovjetrepublikerna som utgör Kaukasien och Centralasien. Jag har nyligen skrivit ett helt inlägg om detta.

 1. Om du bara fick resa till ett land, vilket skulle du välja då?

Också enkel fråga. Måste bli USA eftersom det är världens största land med en enorm variation och stort utbud av olika upplevelser. Fast jag kommer att sakna den vackra 1600-, 1700- och 1800-talsarkitekturen som finns i Europa.

Jag skulle börja med Alaska, sen besöka alla nationalparker innan jag vilar upp mig på Hawaii. Med förnyad energi skulle jag besöka Nashville och Memphis och kanske ta en sväng tillbaka till fascinerande New Orleans för att lyssna till jazz och äta kreolsk mat.

New Orleans French Quarters

 1. Vad driver dig att lägga så mycket tid och energi på din reseblogg?

Jag gillar att fotografera och har alltid gjort detta. Jag gillar också att optimera bilderna genom redigering. Sen gillar jag också att skapa en design, det vill säga utseendet, på själva bloggen. Om jag ska vara ärlig så är det jag gillar minst att skriva. Att ha vuxna barn och 100% kunna styra min egen fritid underlättar också. Jag gillar också att baka och sitter aldrig still i soffan i mer än 15 minuter.

Det jag gillar mest är dock att jag har en ursäkt för att resa mycket och ofta.

berlinmuren-tyskland

 1. Berätta om hur du resonerar runt att resa till diktaturer.

Självklart stödjer jag inte diktatur som styrelseform och det hoppas jag inte jag känner några som gör heller. Dock väljer jag att skilja på styrelseformen och invånarna. Jag har under året besökt både Iran och Azerbajdzjan, som jag både tyckte var underbara länder. En förhoppnings är att ju fler turister som besöker diktaturerna, ju större sannolikhet är det för att diktaturen avskaffas i dessa länder.

Och nej, att jag har besökt Iran betyder inte att jag stödjer kvinnosynen där. Konstigt nog har jag fått den frågan flera gångar.

azerbajdzjan-baku-gobustan

 1. Vilken resepryl finns alltid med i din packning? samt Vad kan du inte resa utan? (Bortsett från pass och pengar)

Kameran är alltid med. Det samma är utskriven pdf-version av Lonely Travel för resmålet med markeringar i olika färger, som jag på plats dubbelkollar mot Trip Advisor. Därav tillkommer mobilen för all googlande på plats, självklart. Solglasögon är också en nödvändighet, jag har väldigt ljuskänsliga ögon.

Om det är ett varmt land så är alltid minst tre par flip-flops av mina tillsammans 16 par med. Jag älskar mina flip-flops och går omkring i dem hela sommaren. Jag har båda de som kostar en tia och som jag använder på stranden samt de till flera tusen kronor som jag använder vid uppklädda tillfällen. Är det en strandsemester så försöker jag också få med bikinin. Något jag lärde efter en SPA-pressresa där den inte var med, vilket var en aning pinsamt att förklara för arrangören.

Afternoon tea i London

Tanken är att jag ska nominera fem nya bloggar och skicka elva frågor till dessa. Eftersom det känns som alla bloggar jag följer svarade på frågorna när det begav sig så skickar jag inget vidare. Kommentera dock om det är någon som önskar att nomineras, så skickar jag med glädje stafettpinnen vidare.

Föregående artikelJulmarknader i Hamburg
Nästa artikelFrenchmen Street – Jazzens mecca

8 KOMMENTARER

 1. Härligt!
  Kul att läsa om att ni gillade Transsylvanien så mycket. Och intressant att själva skrivande är typ det du gillar minst! Själv gillar jag skrivandet typ bäst. 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here