Som jag har erkänt tidigare så är jag riktigt dålig på att läsa och analysera trafik till Ladies Abroad. Men eftersom flera kollegor har listat sina mest lästa artiklar under 2022 så blev jag lite sugen på att kolla själv också.

Blir jag sugen, så tänker jag att ni undrar också. Så nu kör vi! Tut-tut.

# 10 – Draculas slott i Transsylvanien

Denna artikel från 2015 har hängt med en stund bland de mest lästa. Faktiskt så mycket att jag uppdaterade den 2020, kanske dags för en ny uppdatering.

# 9 – Restaurangtips i Florens

Jag var i Florens hösten 2021 och fick mycket bra tips på restauranger från svenska Bodil, som bor i staden. Det glädjer mig att denna artikel läses mycket, då jag tycker det är bra restauranger det tipsas om och jag hade uppskattat denna lista själv.

# 8 – Norra Gardasjön – Riva del Garda, Limone och Monte Baldo

Min favoritdel av fin-fina Gardasjön är den norra, jag antar det går att utläsa hur mycket jag tyckte om detta stället. Artikel från 2017, som fortfarande håller koken.

# 7 – Restaurangtips i Malaga

Artikeln, från början av 2021, samlar våra bästa tips rörande restauranger och barer i Malaga. Flertalet hade vi fått tips om innan eller googlat fram innan avresa. Mycket god mat blev det här också.

# 6 – Tågresa med Glacier Express i Schweiz

Glacier Express, från Zermatt via Andermatt till St Moritz, brukar omtalas som världens vackraste tågresa. Jag kan inte annat än att hålla med; detta var något utöver det vanliga. Även för mig som norska. Höga snötäckta berg, långa viadukter och svindlande utsikt. Nacken var en decimeter längre när jag gick av tåget än när jag klev på.

# 5 – Våra bästa tips till Capri

Jag älskar Capri och har varit där två gånger, men skulle lätt kunna åka tillbaka en tredje gång. I artikeln från 2019 tipsar vi huvudsakligen om de bästa sevärdheterna, stränderna och restaurangerna.

# 4 – Våra bästa tips för norra Öland

Äntligen en artikel från i år! Jag var på Öland sommaren 2021 och gillade jättemycket! Hade en miljon tips att dela av mig med, så det blev en artikel om södra delen av ön, samt denna med hela 19 tips till norra delen.

# 3 – Restaurangtips i Barcelona

På tredje plats finns ännu en artikel med restaurangtips, denna gång till Barcelona. Jag var här hösten 2021 och restaurang-researchen innan avresa var massiv. Utöver de vi hann med hade jag minst lika många på listan som blev obesökta. Jag minns att jag seriöst tänkte att jag fick åka tillbaka bara för att testa resterande också.

# 2 – 49+ trädgårdscaféer och utomhusfik i Stockholmsområdet

Jag har länge saknat en översikt över utomhusfik på våren när solen kommer fram, i mars 2020 gjorde jag slag i saken och skapade den själv. Mitt i värsta coronapromenadsperioden. Under både 2020 och 2021 stod denna artikel för ca hälften av den totala trafiken under året, men nu för 2022 har den faktiskt trillat ner till andra plats.

# 1 – Våra bästa tips till Gardasjön

Och vi har en vinnare! En artikel jag skrev sommaren 2021, en period då jag inte reste så mycket pga coronarestriktioner och fick återanvända upplevelser från tidigare resor. Gardasjön är extremt vacker och förtjänar inget mindre än första plats. en länk härifrån förklarar kanske plats # 8 också.

Kontentan på det hela blir att inom Europa, restauranger och samlade tips till en destination verkar vara det som gick hem under 2022. Det som överraskar lite är att det är så pass många äldre artiklar som fortfarande läses; två är från 2017 och en från 2015.

Egentligen ville jag göra listan 15 artiklar lång, för att få med våra bästa tips till respektive Svalbard, Färöarna och Gotland, som låg som de tre nästa, men det kändes helt enkelt för långt för en artikel. Men nu lyckades jag ju få med dem i alla fall, det gäller ju att vara listig och dupera mina egna regler.

Det slår mig också nu att öar verkar vara poppis att läsa om; Öland, Capri, Svalbard, Färöarna och Gotland. Inte dåligt med fem av tretton artiklar från öar.

För 2023 hoppas jag på mer läsande om Afrika och safari; min nuvarande favvovärldsdel och favvosyssla. Vad tror ni om att göra mig glad och bara börja läsa??? Hint 1 och hint 2.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelÅrssammanfattning av reseåret 2022
Nästa artikelMina egna 7 Ladies Abroad favoritartiklar från 2022

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here