Jag läste nyligen en sammanfattning hos FreedomTravel om vilka ämnen som var de mest lästa hos dem för mars 2022. För egen del granskar jag den egna statistiken längt mindre än flertalet andra digitala reseskribenter jag känner, men på något sätt fick nämnda artikel mig att kika på vad som har lästs mest på Ladies Abroad under mars månad.

49 trädgårdscaféer och utomhusfik i Stockholm

Denna är ett säkert kort och har årligen varit vår mest lästa artikel sedan den skrevs. Den uppkom utifrån att jag själv under flera år hade saknat en översikt över soliga utomhusfik när våren var i antågande och allt man vill är att promenera i solen och avsluta med bulle och kaffe.  

Transnistrien – En livs levande Sovjetstat

Att denna artikel hamnar högt på listan har nog tyvärr mycket att göra med läget i världen just nu. Transnistrien är en pro-rysk/sovjetisk självutropad republik i Moldavien, som gränsar mot Odessaområdet i sydvästra Ukraina. Många läser nog om om Transnistrien på nyhetssidorna, blir nyfiken och googlar.

Vad kostar en resa till Maldiverna?

Jag var på Maldiverna år 2015, precis efter att det hade blivit tillåtet för turister att bo på de lokala öarna under semestern. Denna artikel skrevs två år senare och har varje år sedan det lästs mycket.

Gardasjön – Våra 16 bästa tips till vad att se och göra

Jag skrev artikeln om Gardasjön i fjol sommar, när jag var som mest uttråkad av att bara läsa om vandringar och nationalparker i Sverige alla ställen. Enkel lösning på problemet, jag återblickade till de resmål jag själv drömde om att åka till och skrev om dessa. Tydligen önskade också andra att läsa om Gardasjön.  

Att resa till Moldavien – visum, valuta, ”är det tryggt” och allt annat

Detta är nog också en artikel som har med dagsläget i världen att göra, det är nog många som undrar över Moldavien och googlar. Som ett generellt ganska okänt land, och Europas minst besökta semesterland, så killgissar jag att antalet artiklar online är begränsat.

Barcelona – 11 bra tips för restauranger, tapasställen och barer

Jag var i Barcelona i höstas och gjorde en grundlig undersökning för att hitta de bästa restaurangerna. Tydligen är jag inte ensam om att vilja äta gott i staden.

Malaga – 8 bra restauranger och barer

Igen tips för att äta god mat i en spansk stad. Roligt, för också i Malaga la jag mycket tid på att leta upp de bästa ställen att äta på. Givetvis tipsade jag vidare till er.

Gran Canaria – 15 tips för dagstur bland berg och färgglada byar

Detta är en relativt nyskriven artikel från en resa i februari i år. Jag tyckte väldigt mycket om denna utflykt själv och det är därför extra kul att den uppskattas också av andra.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel15 tips till smällvackra gamla kustvägen på Öland
Nästa artikelKänslan av att resa till en annan värld

2 KOMMENTARER

  1. Vad kul att vi kunde inspirera, och intressant att läsa om de mest intressanta artiklarna hos dig! Förutom att några verkar handla om världsläget, så verkar det ju som att folk vill börja resa nu! Kan också förstå att artikeln om trädgårdscaféer och utomhusfik går bra, det är ett väldigt bra tema och en fin artikel!

    • Ja, jag antar det måste vara många fler än jag som sen länge är jättetrött på vandringar i Sverige och nu vill utanför landsgränserna. Det ser man ju på passköerna också. 🐌

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here