Golden Gai betyder gyllende gatan och är ett område inom stadsdelen Shinjuku i Tokyo. Det består av sex smala gator med korsande gränder och små byggnader i en eller två våningar.

Golden Gai är ett av fåtal områden som finna kvar av det gamla Tokyo, från innan efterkrigstidens skyskrapor restes och det gamla fick ge vika.

tokyo-golden-gai-japan

Pyttelitet, mysigt och lite ruffigt

Inom området ryms mer än 200 barer, caféer, enklare restauranger och nöjesetablissemang. Husen är smala och barerna är små, ofta ryms bara fem-sex personer på en bar innan den är full. I många av husen finns en bar på gatuplan och en annan en våning upp, där man får ta sig uppför en brant trappa. På många barer får man knacka på den stängda dörren, och bli inte förvånad eller ledsen om du inte blir insläppt då många endast tar emot stamgäster.

tokyo-golden-gai-japantokyo-golden-gai-japan

Många av barerna har olika teman; det var hårdrockstema, sjukhustema, jazzinriktning och flamencoinriktning. Golden Gai kan vid första anblicken upplevas som ganska ruffigt. Fram till prostitution förbjöds i Japan 1958 var området ökänt för prostitution och sin svarta marknad. Till trots för den ruffiga utseendet och något nergångna ytan så är priserna ganska höga och många kostymklädda japaner tar sig hit för en drink efter jobbet.

Läs mer: Temarestauranger och kawaii-caféer i Tokyo

tokyo-golden-gai-japantokyo-golden-gai-japantokyo-golden-gai-japan

Resans godaste mat, röd sammet och kristallkronor

Jag bor i Shinjuku och besöker Golden Gai redan resans första kväll. Det regnar spik men jag är inte helt ensam i Golden Gais smala gator, även om många barer är stängda. Jag går runt lite och äter resans godaste mat på ett ställe i utkanten av området.

tokyo-golden-gai-japantokyo-golden-gai-japantokyo-golden-gai-japan

Några dagar senare bestämmer jag mig för att jag vill ha revansch över regnet och beger mig igen till Golden Gai. Denna gången har jag redan ätit, så jag väljer att ta en sängfösare på Albatross. Albatross är en av de mest kända, och städade, barerna inom området, i tre våningar och med röd sammet och kristallkronor. det är här du hittar flertalet turister.

Läs mer: Våra bästa tips för Tokyo

tokyo-golden-gai-japantokyo-golden-gai-japan

Viktigt att veta är att flertalet barer öppnar först vid 21 eller 22 på kvällen och alla har inte öppet varje dag.

Föregående artikelNär planet är försenat – Vi testar en firma som hjälper till med ersättningen
Nästa artikelFilm från Georgien och Armenien

4 KOMMENTARER

    • Tack. Jag är ibland också sinnessjukt långt efter. Var i Florens för två somrar sen, och publicerade sista artikeln i våras. Så vi är flera! Trevlig sommar till er också.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here