Restauranger och caféer dedikerade till ett särskilt tema är något som finns lite här och var. Men ingenstans är de så koncentrerade som i Japans huvudstad Tokyo.

Följ med och lev dig in i fantasins värld!

Alice in a Labyrinth

Jag tar hissen upp och kliver in i den mörka entrén. På plats möts jag av fru Mad Hatter som visar mig till mitt bord. I sann Alice-stil hänger det spelkort ner från taket, överallt finns blommor, spets och brokad. Pricken över i:et är bordet mitt i rummet; formad som en tekopp.

Jag får min utfällbara meny som bildar ett 3D-dockskåp på mitt bord. Sekunden efter kommer en liten kopp pumpasoppa med ett käx, serverat på riktigt lekfullt porslin. Jag har alltid svårt för att bestämma mig för mat och dricka men landar till slut på fick´n´chips med remouladsås i hjärtformad skål samt grön wasabi-sås. För att komplettera det gröna så väljer jag en röd drink.

Det finns tillsammans fem Alice-restauranger i Tokyo, flera av dem nära eller i populära Shinjuku, där jag bodde. Jag var sugen på att spana in neonljusen stadsdelen Ginza kvällstid och valde därför Alice in a Labyrinth. Från vad jag kan läsa mig fram till så har alla fem lite olika menyer.

Hemsida: Alice-restauranger i Tokyo

Pompompurin kawaii-cafée

Om temarestauranger finns lite varsomhelst, så är kawaii-caféerna unika för Japan. Och vad är så kawaii? Ju sockersöta caféer där temat gärna är en tecknad seriefigur.

I Tokyo är det stadsdelen Harajuku och gatan Takeshita Dori du hittar alla tonårstjejer utklädda till lolitor. Många av Tokyos Kawaii-caféer ligger i Harajuku och de är ofattbart populära. Jag försökte besöka flera men köerna ringlade sig i värsta fall femtio meter utanför på gatan. Jag lyckades ta mig in på Pompompurin Café till slut, genom att komma dit mitt mellan lunch och middag.

tokyo-bästa-tips-kawaii-1

tokyo-bästa-tips-kawaii-2

Pompompurin är en gul hund, från samma skapare som Hello Kitty, men inte alls lika populär i Skandinavien som storasystern är. Interiört går caféet i pasteller, med huvudvikt på gult, och Pompompurin finns överallt. Maten är också formad som Pompompurin på olika sätt. Den mest populära rätten är en pannkaka med en enorm sockervaddsboll ovanpå, som tyvärr är slutsåld den dagen jag är där. En annan populär rätt är den regnbågsfärgade pastan men jag fegar ut och tar i stället en gräddpasta täckt med ett lock formad som figurens ansikte.

Maten var i ärlighetens namn sådär men det var inte för maten jag kom dit. Innan jag går så tar jag en sväng till butiksdelen, som föga förvånande erbjuder Pompompurin-figurer i alla tänkbara storlekar och utförande.

Hemsida: Pompompurin Café

Vill du besöka flera temarestauranger i Tokyo? Eller andra ställen? Bloggen Fantasy Dining har just temarestauranger, -boende, -barer och -caféer som sin specialitet och Tokyo är ägarnas favoritstad. Jag har hittat min inspiration till etablissemangen ovan från denna blogg.

Föregående artikelGeorgian Military Highway – Från Tbilisi till Kaukasusbergen
Nästa artikelHawaii – Tre vandringar på ön Oahu

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here