Bygdöy i Oslo är precis som Djurgården i Stockholm. Här finns ett kluster museer, med bland annat friluftsmuseet Fokemuseet (Skansens syrra) Vikingeskipsmuseet (Vasaskeppens brorsa).

Både Bygdöy och Djurgården är lummiga halvöar och båda hyser ett av vardera städers mest förnäma bostadsområden. Likheterna är många, men viktigast för just denna artikel är, att precis som Djurgården är i Stockholm, så är Bygdöy the place för helgpromenaden i Oslo.

Jag kom för några timmar sen hem från dagens promenad med väninnan Lene och hennes mammas hund Brutus, som jag jämnt envisas med att kalla Rufus. Jag är omöjlig både med hundar och namn. Solen försvann precis samma sekund som vi klev ur bilen och kom tillbaka när vi hade kört en minut av vägen hem. Men det var dimmigt vackert och solen lyste lite under molnen. Utöver att se till att inte bryta lårbenshalsen på isen så hann vi med att lösa våra världsproblem på många olika nivåer.

oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norgeoslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge oslo-bygdoy-norge

Bilden på Brutus och mig på badbryggan; Lene Pettersen.

Föregående artikelAktiviteter på Svalbard – Hundspann och isgrottan inuti glaciären
Nästa artikelVärldens sämsta julklapp – Att missa flyget till Cuba på julafton

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here