Välkommen till våra bästa tips för en långhelg i Libanons huvudstad Beirut. Här hittar du de bästa restaurangerna, de bästa sevärdheterna, hippaste stadsdelarna. Allt du inte får missa i Beirut, samlad i vår guide.

Stadsdelen Hamra

Stadsdelen Hamra ligger väster i Beirut och det är ofta här turisterna väljer att bo. Så också vi. I Hamra finns många hotell, barer och restauranger samt också några affärer. Vi spenderade tre av fyra kvällar i Hamra och det var otroligt skönt att bara ha två minuter att gå hem på kvällen.

Läs mer: Restauranger och barer i Hamra

libanon-beirut-hamra libanon-beirut-hamra libanon-beirut-hamra

Stadsdelen Mar Mikhael

Mar Mikhael, i östra Beirut, är just nu det absolut hippaste området att gå ut i. På gatan Armenia ligger barerna rygg mot rygg. Vi var här en söndag kväll och det var bitvis så fullt på alle uteserveringar på trottoaren att det var svårt att komma fram.

Läs mer: Hippa stadsdelen Mar Mikhael

libanon-beirut-mar-mikhael libanon-beirut-mar-mikhael libanon-beirut-mar-mikhael

Dagsutflykt

Vi valde att göra en dagsutflykt med inhyrd chaufför, jag brukar tycka om att se något mer än bara staden. Turen gick till vingården Chateau Musar, droppstensgrottorna i Jeitta, kloster i naturvackra dalen Qadisha samt den antika staden Byblos.

Läs mer: En dagsutflykt från Beirut

libanon-beirut-jeita-qadisha-byblos-musar libanon-beirut-jeita-qadisha-byblos-musar libanon-beirut-jeita-qadisha-byblos-musar

Mat

Den libanesiska maten var absolut ett viktigt bidrag vid valet av resmål. Viveca och jag åt underbara grillade kötträtter, grillade grönsaker och olika röror både till lunch och middag varje dag. Maten var precis så god som jag hade hoppats den skulle vara.

Corniche

Corniche är strandpromenaden västra Beirut. Enligt vad vi läste ska den vara otroligt populär; med flanerande människor och en mängd utomhus caféer och strandklubber. Eftersom vi var i Beirut under påsk så var det dels utanför sommarsäsongen, så strandkanterna hade inte öppnat, dels började det regna och blåste genom märg och ben.

Läs mer: Säkerhet i Beirut och Libanon

Det går förresten inte att bada i denna delen av medelhavet, beroende på att soporna dumpas i vattnet. Så alla beach clubs erbjuder endast en pool att bada i.

libanon-beirut-corniche libanon-beirut-corniche libanon-beirut-corniche

Hotell med pool i Beirut

Vi var i Beirut under påsk, i månadsskiftet mars och april, vilket fortfarande är under vårperioden. Beachklubbarna var som sagt inte öppna än men det var cirka 25 grader, vilket anses som en sommar för oss.

Viveca och jag passade därför på att boka ett hotell med solmöjligheter och pool på taket. Valet föll på Golden Tulip Serenada i Hamra, som har en minipool på taket och några solsängar. Vilket inte gjorde något, då vi var de enda gästerna som solade. Vi ville först bo på på systerhotellet Golden Tulip Midtown, som ligger 200 meter längre bort, för att de hade finare pool men poolen var under renovering då vi var där.

libanon-beirut-hamralibanon-beirut-hamra

Place de Martyrs i stadsdelen Downtown

Downtown är en ganska tråkig stadsdel, belägen i centrala Beirut. Det mest intressanta sevärdhetsmässigt är Martyrtorget, Place des Martyres, med nybyggda moskén Mohammed al-Amin, den nästan 1000 år gamla moskén Al-Omari och katolska katedralen bredvid.

libanon-beirut-downtown libanon-beirut-downtown libanon-beirut-downtown libanon-beirut-downtown

Place d´Etoile i stadsdelen Downtown

Ett stenkast från Martyrtorget ligger platsen Place d´Etoile, som är en gigantisk rondell med en Rolexklocka och åtta breda gator ut från rondellen. Vi var där en lördagskväll så det var helt bilfritt, vid rondellen ligger med trevliga fik och utsikt över de religiösa byggnaderna. I gatorna lekte barnen och föräldrarna fikade eller njöt av en vattenpipa.

libanon-beirut-downtown libanon-beirut-downtown

Vad tycker du? Lockar en långhelg i Beirut?


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVår kolonistuga i Oslo
Nästa artikelStora guiden om Oslofjordens inre skärgårdsöar och finaste stränder

6 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here