Självklart blev det några foton över från Beirut också när alla artiklar var skrivna. Så är det nästan alltid. Eftersom det är lördag och eftersom jag tänkte du behöver något roligt denna gråa dag så ger jag er ett foto-potpuri från Beirut, där jag var i påskas.

Vi var bara fyra dagar i Libanon men vi åt fantastisk grillad mat med hummus och baba ganoush, alltså aubergineröra, till både lunch och middag varje dag. Och jag var inte ens i närheten av att tröttna. Det var mycket fokus både på att äta och att fota maten på denna resa.

I området Downtown, som egentligen inte var fantastiskt spännande, tog vi en kopp kaffe på Place d´Etoile. Här satt vi på första parkett till det söndagsliv för hela familjen som försiggick i de avspärrade gatorna. Med vattenpiperökrande kvinnor i förgrunden och stora moskén som kuliss tog jag några av resans finaste bilder här.

Läs mer: Restauranger och barer i Hamra

Vi drack den populära lemonaden med mynta i, som jag första gången smakade i Georgien i fjol. Vi drack också avancerade drinkar på stadsdelen Hamras hetaste cocktailbars.

Jag fotade Beiruts skyskrapor en sen kväll när vi promenerade hem till Hamra från Downtown, utan stativ och höll andan för att få en bild med bra skärpa. Jag fotade också utsikten från hotellets takpool lite tidigare en annan kväll.

Vi åkte till hippa stadsdelen Mar Mikhael, men härifrån har jag inga extra bilder i detta potpurri så du får klicka på länken nedan, och vi gick längs strandpromenaden Corniche den dagen det blåste storm. Riktigt uruselt val.

Läs mer: Hippa stadsdelen Mar Mikhael

Men allt i allt; Beirut en en stad jag rekommenderar. Åk om du har funderat på det; om du inte har funderat så fundera på att åka i alla fall.

Läs mer: Säkerhet i Beirut och Libanon
Läs mer: Våra bästa tips i en miniguide

Föregående artikelOch hur gick det för detta med bara en resa per månad?
Nästa artikelKhanom – En thailändsk pärla utanför de stora turiststråken

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here