Dag tre i Hong Kong är också vår sista dag. Vi har egentligen betat av allt vi har på must do-listan och har ingen riktig plan för dagen. Vi ska bara njuta av vad vi båda tycker är en riktig bra stad. Till slut blir dagen en mix av buddisttempel i en vacker park, smarrig anka till lunch, utsikt från 118 våningen och kinesisk middag på Tempel Market.

Frukost på The Cupping Room – Igen

Vi återvänder till samma frukostställe som dagen innan; beställer precis det samma och betalar igen hutlösa 524 kronor. Men det är fantastiskt gott. Tur vi bara hade två frukostar i stan.

Parken Nan Lian Garden

Hong Kong är en modern storstad och generellt är neon och skyskrapor mer framträdande än kinesiska tempel. Vi har bestämt att vi vill ha lite kinesisk känsla också, och hittar parken Nan Lian Garden som gjorde kollegorna på 4000 mil imponerade.

Vi åker tunnelbana från Central till Diamond Hill Station, med ett byte, och kliver av efter 40 minuter. Sen tar det tre minuter att gå till parken. Wow, detta gillar vi båda! Skarpt. Diamond Hills skyskrapor i bakgrunden utgör en perfekt kontrast till de klassiska templen.

I anslutning till parken ligger ett nunnekloster vid namn Chi Lin Nunnery, upprättad i 1934. Här finns flera buddistiska tempel med guldfärgade Buddhor och lokalbefolkningen kommer in från gatan för en kort bön. Tyvärr är det fotoförbud inne i templen.  Gården mellan templen består av och lotusfyllda poolar, vilket jag spenderar en kvart på att fota från alla vinklar. Får tyvärr ändå inget fantastiskt resultat.

Vi blir absolut imponerad av både parken och klostret och stannar knappa två timmar i den varma solen.

Läs mer: Dag 1 i Hong Kong med utsikt från Victoria Peak, områden Central och SoHo och Guide Michelin-rekommenderad nudelsoppa

Lunch på Dragon Market

Vi åker tillbaka till Central och går igen på ett tips från 4000 mil när det gäller lunch. Vi har flera alternativ att välja mellan men på något sätt ät det alltid deras tips som vinner! Vi går till Dragon Market, som är ett av dessa ställen som har en massa ankor hängande i fönstret. Maxime och jag vet att detta kommer vi att gilla; då hon bodde i New York City så fanns det ett liknade ställe i Chinatown som vi alltid besökte.

Här är det bara asiater. Menys finns på engelska men det är svårt att förstå skillnaden på rätterna utöver vilka som innehåller anka, kyckling och fläsk. Tills slut chansar vi och tar in en anka och en kyckling med något. När de serveras ser båda misstänksamt lika ut och smakar inte så olika heller. Men det är gott; fantastiskt gott. Jag älskar mat som detta!

Hänga runt i Central och SoHo och mer gatukonst

Vi tar en igen en runda i Central och Soho, jag vill se några av de gatukonstverk vi såg kvällen innan i dagsljus. Mest känd är den med alla små lägenheterna på Graham Street och jag tar ungefär 50 foton av alla andra som poserar framför. Många foton från denna dag, kan man säga. Sen vilar vi lite på hotellet och börjar packa.

Rooftop baren Ozone på Ritz-Carlton

Baren Ozone på Ritz-Carlton ska vara världens högst belägna bar på 118 våningen. Detta vill vi uppleva! Ozone öppnar klockan 17 och vi är där cirka 15 minuter innan. Redan kö. När vi släpps in får vi precis de sista två barstolarna vid panoramafönstren. Vi beställer in var sitt glas vin, för drygt 150 kronor styck, och ser solen gå ner över Hong Kong. Utsikten är formidabel och vi är båda överens om att utsikten från 118 våningen är en av höjdpunkterna under resan.

Läs mer: Dag 2 i Hong Kong med Macao, ljusshowen Symphony of Lights, statdsdelen Kowloon och dim sum-middag

Missa inte utsikten från toaletten över solen som går ner bak en ö. Baren i sig är också väldigt stylish.

Temple Market

Vi gillar kontraster, så från dyra drinkar och skyskrapor beger vi oss till marknaden Temple Market, det tar mellan 15 och 20 minuter att gå mellan de två. När vi kommer fram är det första Maxime ser ett ställe som säljer våfflorna med massa runda klot, och fast kön är hundra meter lång insisterar hon. Och hon åt en likadan kvällen innan. När det blir hennes tur att beställa ser vi att Mammy Pancake är Guide Michelinrekommenderad och polletten trillar ner.

Vi är inte så mycket för att handla märkeskopior på marknader men de brukar ofta ha bra mat. Det visar sig dock att det på själva marknaden inte finns mat med det ligger en handfull restauranger i byggnaderna längs gatan marknaden är på. Vi väljer den på hörnet där maten ser ut att vara godast, efter att ha stirrat ner i tallrikarna på borden vi passerar.

Sen börjar klockan närma sig 21 och det är dags att åka till hotellet, packa klart, vila någon halvtimme och sen bege sig till flygplatsen för att hinna med planet som lyfter klockan 01.

Hej då Hong Kong, vi har haft tre fantastiska dagar och kommer absolut tillbaka. Vilken fantastisk stad, vi föll båda hejdlöst för dina skyskrapor, mat och underbara stämning.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelÄnnu en lista om resor
Nästa artikelNizwa och Bahla Fort, bergsbyn Misfat, dalen Wadi Ghul och berget Jebel Shams – En fullspäckad utflyktsdag i Oman

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here