För några dagar sen publicerade Resfredag inlägget Ännu en lista om resor. Jag brukar överlag inte vara så mycket för listor men denna kände jag direkt var full av roliga frågor. Som jag dessutom hade klockrena svar på.

Så här kommer mina svar på de 14 frågorna.

1. Dyka ifrån poolkanten eller smyga ifrån badstegen/poolkanten?

Smyga i självklart! Vem vill blöta ner håret så det måste tvättas i onödan? Eller få vatten i näsan?

2. Backpacker eller suitcaser?

Suitcaser, utan tvekan. Skulle inte för något i världen ha en backpack på min rygg. Blev tvungen att ha en mindre rygga då vi var i Alaska och det var första gång på nästan 30 år jag hade något hängande på min rygg. Inget för mig. Resväska fungerar alldeles perfekt för rundresor både i Asien och Grekland. Älskar också nyordet suitcaser och ska använda det så ofta jag kan.

Bokar också alltid hotell innan. Jag vill ju ha de finaste hotellen för det bästa priset och de går givetvis åt först.

Läs mer: Alaska och du kanske hittar en bild på mig med rygga

usa-alaska-mccarthy

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Packa i god tid. Jag gillar generellt mer att vara väl förberedd än att göra något i sista sekunden. Jag börjar cirka en vecka tidigare med att plocka fram pass, adapter, valuta och annat jag har hemma när jag kommer på att det ska med. Kläderna tar jag alltid sist. Bokar alltid tvättiden två kvällar innan jag åker så allt är rent och torrt när jag packar ner i väskan kvällen innan.

4. Sladda in på flygplatsen/tågstationen precis på håret eller vara där en timme innan deadline?

Betyder ”deadline” att man är på flygplatsen en timme innan? Vilket för mig är instruktioner sen gammalt, typ min första flygning.

I så fall är jag alltid på Gardermoen och Arlanda, och andra normala flygplatser, vid deadline, dvs en timme innan planet går. Utomlands oftast ytterligare någon halvtimme innan eftersom flygplatserna kan vara struligare där. Men du hittar mig aldrig på plats timmar innan avgång. Minns en gång i Italien då min väninna tvingade mig att vara extra tidig. Det slutade med att vi fick stå och vänta 45 minuter på att incheckningen skulle öppna. Jag var inte glad då.

libanon-beirut-restaurang-bar

5. Paketresor eller sy ihop själv?

Alltid sy ihop själv. Både för att hålla kostnaderna nere och för att få semestern som jag vill. Ska jag kunna resa så ofta som jag önskar så måste jag kapa alla onödiga kostnader. Generellt skulle jag aldrig boka en charterresa om det inte är för att den är extremt billig; jag behöver inte hjälp att sy ihop flygresan med samma hotell i två veckor. Jag skulle också ha svårt att följa en organiserad rundresa då jag vill göra mina aktiviteter i mitt tempo.

6. Foodie eller naturjunkie?

Jag älskar god mat men skulle inte välja en destination enbart för matens skuld. Att välja ett resmål för naturens skuld har jag gjort massor av gångar, så svaret blir definitivt naturjunkie.

Läs mer: Natur och mer natur på Färöarna

faroarna-landning

7. Skidsemester eller strandsemester?

Jag hatar kyla och åker inte skidor (den ovanliga norskan) och älskar sol och bad. En givet svar; strandsemester!

Läs mer: Världens finaste stränder på Seychellerna

8. Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Även om ett ställe är fantastiskt fint så vet man ju aldrig om ett annat ställe kan vara ännu finare. Därför söker jag mest nya destinationer hela tiden. Passar bra när jag räknar länder också! Men några ställen kan jag tänka mig att återvända till….

Läs mer: Ställen jag kan tänkta mig återvända till – Mot min princip

9. Roadtrip eller tågresa?

Jag tolkar frågan som att båda alternativen gäller rundresor; antingen med bil eller tåg. Äskar rundresor! Ja tack till båda alternativen; jag gillar rundresa med båda färdmedlen. Självklart mer flexibelt med bil men gillar också tåg.

Läs mer: En fantastisk rundresa med tåg längs tyska Östersjökusten

10. Systemkamera eller mobilkamera?

100% systemkamera på denna fråga. Jag har ju en mindre spegellös systemkamera men vill jag inte ens bära på den tar jag endast min kompaktkamera. Fungerade utmärkt på Santorini med bara kompaktkameran.

Läs mer: Mina kameror – Bästa vännen på resan
Läs mer: Bildvackra Santorini

grekland-santorini-pyrgos

11. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Absolut morgonmänniska. Alltid kvällstrött och somnar oftast strax efter 22 om det inte händer något särskilt. Vilket gör att jag vaknar runt klockan sju. Är jag å andra sidan ut och roar mig (dvs att det sker något särskilt) så har jag inga problem att vara vaken till klockan 03.

12. Spanien eller Italien?

Italien; alltid Italien. För kulturen, miljön, känslan, städerna, landsbygden, italienarna själv och maten. Självklart maten! Alltid maten; på delad förstaplats med thaimat på min topplista. Värdens godaste! Med undantag av 2016 så har jag varit i Italien varje år sen 2012.

Sorry Spanien. Jag tycker om dig också men Italien förblir nog alltid nummer ett.

Läs mer: Venedig – Precis som på film
Läs mer: Underbart vackra norra Gardasjön

Florens Fienze Florence

13. Läsk eller alkohol?

Egentligen ingen av dem. Jag dricker öl eller cava/prosecco när jag är ute för en kväll på stan och Cola Zero dagen efter om jag hade alldeles för roligt kvällen innan. Jag dricker aldrig alkohol hemma, för mig hör det ihop med bar eller restaurang och del av en kväll ute.

Svaret blir kolsyrat vatten. Jag skulle aldrig kunna leva utan min Soda Stream och dricker i häraden fem till sex liter per dag.

14. Äkta bok eller ljusbok?

Enkelt; äkta bok. Jag har svårt för att lyssna till inspelningar av andra som pratar. Detta omfattar också radio, som jag inte har ägd eller lyssnat till sen jag flyttade hemifrån. Har faktiskt inte lyssnat en sekund på en enda ljudbok i mitt liv. Men älskar böcker och läser mellan två och fyra i månaden. Ofta biografier och fakta men varvar med lite mer lättlästa romaner. Gillar också historiska böcker, som Jan Guillous Brobyggare- och Arnserier, samt 1793 av Niklas Natt och Dag som jag avslutade i går kväll.

En bok, en hängmatta och stekande sol är en oslagbar kombination.

Läs mer: Fantastiska sommaren 2018 i hängmattan

Andra som har svarat på samma lista. Med annorlunda svar, självklart.

Resfredag
Dryden
New York – My Bite of the Big Apple
Från stad till strand
Lite mer rosa


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelTågresor som figurerar i min hjärna just nu
Nästa artikelDag 3 i Hong Kong – Buddisttempel i Nan Lian, Ozone skybar på 118 våningen och Temple Market

9 KOMMENTARER

  1. Vad kul att läsa dina svar och tack så mycket för länken till mig!

    Så skönt att träffa på någon mer som inte är skidfantast. Vi verkar vara i minoritet. 😉 Jag åker i och för sig längd ibland men har aldrig stått på ett par slalomskidor.

    Oj, fem,sex liter sodavatten per dag! Då skulle jag bo på toa, haha. Ett glas vin hemma, i skenet från kakelugnen och med en god bok i näven, det gillar jag däremot. Underbart att vi alla är så olika. De här listorna är så kul att läsa!

  2. Visst var det en kul lista? Jag svarade också idag. Det mest förvånande med din lista var nog att du aldrig dricker vin hemma? Inga mysiga hemmamiddagar alltså? 🙂

    • Gillade för en gångs skuld frågorna i en lista. Nej, har aldrig hemmamiddagar själv och inga av mins vänner heller. Vi träffas nästan uteslutande på restauranger, barer och caféer. Tycker det både är roligare, godare och mer bekvämt. Måste erkänna att jag tycker hemmaumgänge är tråkigt. Och nej, jag öppnar aldrig en flaska vin hemma när jag är själv.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here