Då jag var i Chisinau hittade jag flera roliga statyer på gatorna. De passar så snyggt in i omgivningarna och motiven är också väldigt roliga. Jag vågar påstå de är av samma konstnär också, men vad vet jag egentligen. 

Den första jag såg var killen med blombuketten och den sena tjejen. Kameran åkte fram på en gång. Den nästa såg jag bara några timmar senare; de två barnen på bänken, några kvarter från mitt hotell. Den sista gruppen, piloten och flygvärdinnorna, finns självklart på flygplatsen.

Läs mer: Visum, valuta, “är det tryggt” och allt annat praktiskt om Moldavien

Killen med blombuketten och den sena tjejen

Befinner sig på Strada Eugen Doga, mellan Strada Columna och Strada Alxedandru cel Bun.

Läs mer: Våra bästa tips för huvudstaden Chisunau

Barnen på bänken

Befinner sig på Strada 31 Augusti 1989, utanför Zentrum Apaerments.

Piloten och flygvärdinnorna

Befinner sig på Chisinaus flygplats.

Läs mer: Ett dygn på Chateau Vartely vingård

Jag försökte precis googla för att hitta konstnären men fick inga bra träffar. Säg till om du lyckas bättre, jag vill gärna veta.

Uppdatering: Efter googlingshjälp från World by Tina har jag fått veta att gruppen på flygplatsen är skapad av Veaceslav Jiglițchi och i alla fall den sena tjejen och killen med blommorna av Pavel Obreja. Den tredje är jag fortfarande lite osäker på. Nu är den stora frågan; finns det fler liknade skulpturer på Chisinaus gator? När jag bildgooglar Obreja ser jag bild på en staty av en person på skateboard.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelTre gångar England på ett år – Bath, Oxford och Cornwall
Nästa artikelEuropas minst besökta länder – Vilka har vi varit i?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here