Från sommaren 2018 till sommaren 2019 var jag så smart att jag la in tre resor till underbara landet England. Bath, Oxford och Cornwall. Alla tre ställen jag länge har önskar åka till men dragit mig lite för beroende på att vädret är ju mer instabilt på de brittiska öarna än i Italien. Men nu!

Bath

Först ut var Bath förra sommaren, i augusti. Jag gjorde en kombination av att jobba på distans och semester. Flög sent en onsdag till London Gatwick (fast borde valt Bristol pga kortare) och jobbade torsdag och fredag förmiddag för att semestra eftermiddagar, kväller och helger.

Lördagen åkte jag på dagstur till Cardiff i Wales och kunde med detta bocka av ett nytt land in the UK. Bath var precis så pittoreskt och vackert som jag hade tänkt det skulle vara. Det enda jag vill klaga över är att det på söndagen regnade spik hela dagen och jag fick ställa in utflykten till Stonehenge. Tur jag bara hade avtalat och inte betalat innan. Tur i oturen var att det inte fanns annat att göra än att shoppa och jag kom hem med ca tolv nya plagg, varav tre par jeans. Fattar inte hur jag fick ner allt i kabinväskan, men det gick.

Läs mer: Bath
Läs mer: Cardiff

uk-england-bath-abbey
uk-england-bath-pulteney-bridge
uk-wales-cardiff

Oxford

Jag hade inte ens kommit hem från Bath innan jag visste att jag omedelbums behövde ta mig till en lika imponerande stad i England. Jag visste också att Oxford var vad jag sökte. Jag åkte först i maj året efter men bokade redan samma höst som Bath.

Jag lyckades lura med Viveca till Oxford, mot att vi avslutade i London. Inte mig emot… Oxford var också precis så mastig och universitetetig som jag hade trott och jag älskade anrika colleges, glada studenter och smarriga scones.

Och London var London. Kan svårt bli fel i den där staden.

Läs mer: Oxford
Läs mer: Två fantastiska middagar i London
Läs mer: Portobello Road Market

UK england oxford
oxford uk
london uk aqua shard

Cornwall

Resan till Cornwall bokade jag faktiskt samma dag som Oxfordresan och var en impulshandling. Fast har som sagt funderat seriöst i minst tio år. I sista sekunden bestämde Viveca sig att hänga på också hit och jag blev glad. Vi flög SAS nya linje till Cornwalls flygplats Newquay och bodde i St Ives. Solen sken hela tiden och vi hann med att sola på flera av stadens stränder. Underbart med en liten stad som har flera riktigt bra stränder. Vi åkte på utflykter med buss och åt oss genom St Ives mycket bra restaurangutbud.

Läs mer: St Ives
Läs mer: Att äta, dricka och bo
Läs mer: Utflykt till St Michael´s Mount

uk cornwall st ives restauranger boende
uk cornwall st ives restauranger boende
uk-england-cornwall-Porthcurno beach

Min nästa plan för England var att åka till Cambridge och flyga med RyanAir till London Stansted, som bara ligger en halvtimme bort. Jag har inte bokat och nu drar ju RyanAir ner antalet flygrutter från Stockholm. Men London är förhoppningsvis ett säkert kort för de linjer de ska behålla. Hoppas i alla fall.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelAlhambra – En pärla av ett palats i Andalusien
Nästa artikelStatyer i Moldaviens huvudstad Chisinau

2 KOMMENTARER

  1. Åh vilka vackra städer! Jag älskar också Storbritannien och vill helst spendera flera månader där, då jag gärna skulle göra en road trip och åka tåg genom alla vackra landskap! 🙂 Ska till London i februari och planerar även en resa till Skottland i maj! Men blir ju supersugen på att uppleva Oxfords historiska byggnader och Cornwalls helt otroligt vackra stränder (ser ju ut som något tropiskt land!) 🙂

    • Jag sneglar också mot Skottland. Var i Edinburgh för några år sen, men tyvärr försvann utflykten till The Highlands helt och hållet i regn och dimma. Känner jag behöver låta Skottland få revansch.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here