Portobello Road Market är en institution i London och när jag var där en helg i maj sen så ville vi självklart gå förbi. Som en bonus hittade vi också trevliga street food-marknaden Acklam Village runt knuten, som kanske egentligen var höjdpunten.

Portobello Road Market

Viveca och jag åker med tunnelbanan till stationen Notting Hill Gate, för att gripa an Portobello Road Market från söder och jobba oss uppåt. Vi är långt ifrån ensamma, och detta beror nog på att det är lördag och marknadens huvuddag.

Portobello Roads första del är lugn och utan marknad; här ligger det låga färgglada radhus och idyllen er påtaglig. Efter ett tag byts bostäderna mot butiker och efter ytterligare en sträcka dyker marknadsbodarna upp i gatan.

Portobello Road Market daterar tillbaka till 1800-talet, då det huvudsakligen såldes matvaror här. Under 1940-talet tog antikivetshandeln över och fortfarande är antikviteter och second hand en stor del av marknaden, med tyngd på lördagar. Marknaden är indelad i olika sektioner för antikviteter, loppmarknad, nya varor, vintage och kläder, street food samt matvaror.

Sektionen för street food och matvaror sträcker sig från Elgin Crescent till Talbot Road och var absolut den som intresserade oss mest. Marknader, utöver matmarknader, är inte egentligen min grej. Fast kul att fota krimskrams.

Acklam Village Market

När vi precis har fått nog av Portobello Road och letar efter tunnelbanan kommer vi in under motorvägsviadukten. Här möts vi av glad jazz från en skivspelare och några dansande par. Jag känner direkt New Orleans-vibbarna och mungiporna åker omedelbart upp mot hårfästet. Till höger efter bron skymtar vi ännu mer street food-tält. Fast vi bara vill härifrån så måste vi självklart inspektera detta.

Läs mer: Middag på Chiltern Firehouse och Hutong i The Shard

Här finns på riktigt mat från alla världens hörn; samlade på ett och samma ställe. Det är knökfullt överallt, solen gassar och det doftar himmelskt. Alla går omkring med den ena rätten godare än den andra i händerna och från alla tält blir vi erbjudna smakprov.

Självklart slutar det med att vi blir tvungna att köpa något, fast lunch-hungern inte är 100% upparbetad efter frukosten än. Vi köper drickan från en gammal orange Volkabuss och lyckas kapa ett bord. Både Viveca och jag valde peruansk och småplanerar där vi sitter om årets jul- och nyårsresa borde gå till Peru. Först när vi sitter där ser vi på en affisch att detta är en egen marknad; Acklam Village Market. Kommer garanterat att besöka igen när i London.

Praktisk information

Portobello Road Market har öppet från klockan 09 till 18/19, med undantag av torsdagar då det stänger 13 och är helstängd på söndagar. Många gör som vi och börjar vid tunnelbana Notting Hill Gate och jobbar sig norrut.

Acklam Village Market ligger precis norr om viadukten där tunnelbanan och motorväg A40 går. Närmaste tunnelbana är Landbroke Grove. Öppettiderna är lördagar 11:30 till 19:30. Enligt hemsidan har de också öppet söndagar from april 2019. Många av ställen tar kort men inte alla.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelHur jag får plats med hela necessären i en sminkväska
Nästa artikelHandbagage eller incheckat bagage?

2 KOMMENTARER

  1. Mysiga London! Det var några år sen jag var där senast nu. Förstår absolut att matdelen lockade mest. Det hade varit detsamma här. Lockande bilder!

    • Tack så mycket. Ja, vad kan man säga. London är ju alltid London, och är troligtvis den destinationen jag har besökt flest gånger i mitt liv. Är ju så nära. Och från Oslo är det ju ännu kortare än från Sthlm.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here